Συνελήφθη στη Σουηδία ένας εκ των συνιδρυτών του Pirate Bay

photoΈνας εκ των συνιδρυτών του γνωστού site ανταλλαγής αρχείων Pirate Bay συνελήφθη στην νότιο Σουηδία για να εκτίσει ποινή φυλάκισης που εκκρεμούσε εναντίων του, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Σουηδός Peter Sunde από τις αρχές του 2012 βρισκόταν και στο στόχαστρο της Interpol καθώς εξαφανίστηκε προς άγνωστο κατεύθυνση για να αποφύγει την φυλάκιση οκτώ μηνών που του είχε επιβληθεί, αλλά και την καταβολή πρόστιμου ύψους 6.900.000 δολαρίων.

Μάλιστα η ποινή που είχε αρχικά επιβληθεί στον Sunde και τους υπόλοιπους ιδρυτές του Pirate Bay, ήταν ένας χρόνος φυλάκισης και πρόστιμο 4.800.000 δολάρια.

Οι εναγόμενοι άσκησαν έφεση της οποίας το αποτέλεσμα ήταν η μείωση των ποινών του σε οκτώ μήνες, αλλά και η αύξηση του προστίμου στα 6.900.000 δολάρια.

Ο Peter Sunde δεν ήταν ο μόνος που διέφυγε την φυλάκιση. Ένας εκ των κατηγορουμένων συνελήφθη στην Καμπότζη όπου είχε δραπετεύσει για να εκδοθεί όμως στην Σουηδία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Παρότι όλοι οι ιδρυτές του Pirate Bay πλέον βρίσκονται στην φυλακή, το site που η δράση του δημιουργεί απώλεια τεραστίων εσόδων σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας, συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του.

Πηγη