“Μαζεύουν ” τα voucher οι “άριστοι” μετά τις αποκαλύψεις (βίντεο)

Κάνουν πίσω μετά την κατακραυγή και τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ και καταργούν τα voucher για τους επιστήμονες – «Αδιανόητο» να παραμένει υπουργός και να κουνάει το δάχτυλο» τονίζει σε συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας – Παραίτηση του Γιάννη Βρούτση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το φιάσκο με τα προγράμματα voucher το Υπουργείο Εργασίας τα καταργεί με τον ισχυρισμό ότι τώρα “δεν υπηρετεί το σκοπό για τον οποίο επιλέχθηκαν” παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι “το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα”.

Το ερώτημα βέβαια είναι ότι μπορεί να καταργήθηκαν αλλά τα λεφτά που πάνε; Τα 85 εκ. θα τα πάρουν τα ΚΕΚ;

Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισηςαπό την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη” σημειώνει σε ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας που «καθαρίζει» μεν τον Μητσοτάκη και καθιστά ύποπτους και επιλήψιμους όλους τους άλλους.

Ειδικά τον Άδωνι Γεωργιάδη που λογικά πρέπει να ψάχνει που να κρυφτεί… μετά από όσα έχει πει σήμερα.

Από το πρωί φαινόταν… η καλή μέρα. Έξαλλος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης βγήκε στα κανάλια ωρύονταν κατά το συνήθη τρόπο του και προκαλούσε. Στη συνέχεια ακολούθησε το άδειασμα του από τον Γιώργο Γεραπετρίτη που προανήγγειλε διορθώσεις για να αποσυρθεί τελικά από τον υπουργό Εργασίας το πρόγραμμα με τα «ύποπτα» voucher.

«Αδιανόητο μετά από αυτό το φιάσκο, ο κ. Βρούτσης να παραμένει υπουργός και μάλιστα κουνάει και το δάχτυλο στους επιστήμονες, ότι αυτοί ευθύνονται για το φιάσκο» τόνιζε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr

“Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;” ρωτούσε με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Το ΚΙΝΑΛ με δήλωση της Φ. Γεννηματά ζητά επίσης την παραίτηση του υπουργού Εργασίας μετά το σάλο από τις αποκαλύψεις.

“Οικογενειακές” πλατφόρμες ΚΕΚ

Μετά την ομοβροντία αποκαλύψεων από ΕΦΣΥΝ και Documento για τις συγγενικές σχέσεις που προέκυπταν της Ν.Δ. με τους ιδιοκτήτες πλατφόρμων «καταρτίσεων» το σκάνδαλο άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ: “Ο Γ. Βρούτσης και η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την αρχή της διαφάνειας με τη μαγεία της ταχυδακτυλουργίας. Ετσι, άγνωστο πώς, επέλεξαν τις επτά πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα μέσω ΚΕΚ των 193 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων προορίζεται για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών. Μέσα σε μόλις μισή μέρα, με ένα ταχυδακτυλουργικό, εγκρίθηκαν μονομιάς 100.000 σελίδες εκπαιδευτικού υλικού που οδήγησε στην επιλογή!

Ειδικότερα, οι επτά πλατφόρμες δημοσιοποιήθηκαν με πλήρη αδιαφάνεια, καθώς στην απόφαση (ΑΔΑ 62ΕΓ46ΜΤΛΚ-0ΝΝ) για τη Συγκρότηση Μητρώου Εγκεκριμένων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ) που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίζονται μόνο τα URL της κάθε πλατφόρμας και όχι τα εταιρικά στοιχεία.”

Σύμφωνα με το Documentο μάλιστα στενή συνεργάτιδά του Γιάννη Βρούτση, ανήκει σε οικογένεια που κατέχει ΚΕΚ και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρείες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης.

Συγκεκριμένα η οικογένεια της Συμβούλου του Βρούτση (και μέχρι πρότινος και μέτοχος στα ΚΕΚ), είναι ιδιοκτήτρια των ΚΕΚ “Ευκλείδης”. Τα ΚΕΚ “Ευκλείδης” δραστηριοποιούνται από κοινού με τα ΚΕΚ “Μαστερ” και “Δήμητρα”, που ανήκουν στους επιχειρηματίες Μανωλίτση και Πιτσούλη αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους τρεις από τις επτά πλατφόρμες που θα μοιραστούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ επειδή κάνουν το μεσάζοντα στα κονδύλια Βρούτση .

Το μοίρασμα των χρημάτων δια των μεσαζόντων γίνεται μια στενή οικογενειακή υπόθεση, με επίκεντρο την οικογένεια της συμβούλου του Υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Εδώ o ιδιοκτήτης ΚΕΚ Νίκος Τάκης πανηγυρίζει σε εκδήλωση για την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη και τη νίκη της Ν.Δ.

“Πήραμε το νταμπλ, πήραμε ευρωεκλογές, πήραμε περιφέρεια, πήραμε δημαρχία, έχουμε τώρα και υπουργό! Τι άλλο; ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!”  “Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2019 ο επιχειρηματίας Νίκος Τάκης και η σύζυγός του Ρούλα Χαριτάκη διοργάνωσαν γεύμα για τους φίλους, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές του υφυπουργού οικονομικών, αρμόδιου για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στο γεύμα παραβρέθηκε και ο ίδιος ο Απόστολος Βεσυρόπουλος με την οικογένειά του. Η συνάντηση είχε σκοπό να ευχαριστήσει τους φίλους του κ. Βεσυρόπουλου και τους εθελοντές που δούλεψαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και βοήθησαν στην εκλογή του” αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.

Πηγή: ΑΥΓΗ