Γ. Χατζηθεοδώρου: Η πανδημία δεν είναι αιτία αναστολής της Δημοκρατίας

Το τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης για την πορεία της πανδημίας στο Νομό Ξάνθης κατήγγειλε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, ο συντονιστής της ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα 3 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν, αφορούν σε έναν κάτοικο της πόλης και δύο γυναίκες συγγενείς που κατοικούν στο χωριό Ζουμπούλι, εκ των οποίων η μία είναι νεφροπαθής, που σημαίνει ότι τρεις φορές την εβδομάδα κάνει αιμοκάθαρση.

«Ερώτημα παραμένει τι πού είναι η πηγή της μόλυνσης. Είναι το νοσοκομείο ή κάπου αλλού; Διότι, λαμβάνονται αποσπασματικά μέτρα και ξαφνιαστήκαμε όταν ακούσαμε ότι μπαίνει σε καραντίνα το Ζουμπούλι», τόνισε.

Συνέχισε, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, είμαστε σε βαθύ σκοτάδι, υπάρχει απόκρυψη στοιχείων κι αυτό ισχύει και για τον οικισμό του Δροσερού, ο οποίος συνεχίζει να είναι σε αυστηρή καραντίνα, ενώ όλα τα 370 δείγματα των κατοίκων βρέθηκαν αρνητικά, δηλαδή ο οικισμός βρέθηκε καθαρός».

Λεφτά υπάρχουν, γιατί δεν κάνουν τεστ;

Γνωστοποίησε ότι, με αφορμή πρωτοβουλία πολιτών της Ξάνθης, που συνέλλεξαν περίπου 2.000 υπογραφές κάτω από αίτημα για πλήρη ενημέρωση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτημα στον δήμαρχο Ξάνθης, με αίτημα να γίνει ενημέρωση και να απαντηθεί το ερώτημα γιατί οι Δήμοι Ξάνθης και Μύκης βρίσκονται σε καραντίνα και γιατί δεν γίνονται τεστ στην πόλη της Ξάνθης.

Επίσης, έχοντας υπόψη ανακοίνωση της διοικήτριας του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία το ίδρυμα έχει χορηγίες ύψους 500.000 ευρώ, «ρωτάμε γιατί δεν κάνει κάτι για να προστατέψει πρώτα το προσωπικό που δίνει μάχη. Όταν ένα μηχάνημα για τεστ –όπως λέει ο Ιατρικός Σύλλογος- κοστίζει περί τα 70.000-80.000 ευρώ, γατί δεν το αγοράζει για να αρχίσει να κάνει τεστ στους πολίτες; Το απέκτησε η Καβάλα και δεν το έχει η Ξάνθη, που έχει τους περισσότερους θανάτους, αναλογικά σε όλη την χώρα. Αυτό τρομάζει τους πολίτες της Ξάνθης. Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο Νομό μας, διότι  ο κ. Χαρδαλιάς ήρθε δυο φορές, ενώ στην Καστοριά που αντιμετώπισε σοβαρότερη κατάσταση στην αρχή, δεν πήγε ούτε μία».

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι «αναστολή στη Δημοκρατία δεν μπορούμε να έχουμε. Επίσης, υπάρχει και το θέμα της οικονομικής κατάστασης της επόμενης ημέρας. Στην Ξάνθη έχουμε καταρρεύσει και δεν ενδιαφέρεται κανείς. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει. Ζητήσαμε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, με επίκαιρα θέματα κι ο πρόεδρος μας προσκαλεί για τις 29 Ιουλίου! Μας εμπαίζουν και μας απαξιώνουν κι αυτό είναι επικίνδυνο για τον Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει δια περιφοράς των θεμάτων, με τη μόνη δυνατότητα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, δίχως να υπάρχει συζήτηση. Σύμφωνα με το έκτρωμα Θεοδωρικάκου αποφασίζουν μόνοι τους κι όπως κυβερνάται σήμερα η χώρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι συμβαίνει και στους Δήμους»!

Ακούστε τη συνέντευξη:

Στο kokkinokavalas 102,8