Το ρούτερ, να είναι Siemens!

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι δε βρήκε ρούτερ στο Μαξίμου όταν παρέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας! Βρήκε όμως τα 37 δισεκατομμύρια, που ήταν αχρείαστα τότε! Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως ήταν αυτή που άδειασε τα ταμεία του Δημοσίου, πριν παραδώσει στο ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχνοντας το σενάριο της παρένθεσης.

Αυτό βέβαια είναι το ήθος του Μητσοτάκη, δε μας εκπλήσσει.

Όσον αφορά τα ρούτερ, την απάντησή του, την πήρε από τη  διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Ιωάννα Πεππέ.

Ο αντικαταστάτης της, ο ανιψιός, Γ. Δημητριάδης, φυσικά κρύβεται και δε βγαίνει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ισχυρισμό του θείου του. “Έλα, μωρέ, λέμε και καμιά ανοησία να περνάει η ώρα.” Μόνο που αυτός ο ανόητος έχει τις τύχες  της χώρας μας, στα χέρια του.

Άμεσα βέβαια και σε τιμή ευκαιρίας, πήραν καινούργιο με κόστος 22.000 ευρώ! Και ίσως νάναι και siemens, η αγαπημένη φίρμα της οικογένειας.

Η δήλωση του Μητσοτάκη είναι προκλητική και θρασύτατη, που επιβεβαιώνει τη ρηχή πολιτική ηθική(!) του, αλλά και την ελαφρότητα της σκέψης του. Απάντησε σε ανέκδοτο! Πόσο πιο χαμηλά δηλαδή!

Η πολιτική απρέπεια που διέπραξε ο Σαμαράς παραδίδοντας το Μαξίμου, στον Τσίπρα, με τον τρόπο που το παρέδωσε, είναι μια πρακτική που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και ο Μητσοτάκης, αφού ήδη εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά συγχρόνως θα παραδώσει και μια ρημαγμένη κοινωνία και οικονομία.

Αλλά γιατί να περιμένει κανείς λιγότερο θράσος από τον Κ. Μητσοτάκη; Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο άσκησε αντιπολίτευση; Με διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες, με επιθέσεις λάσπης, μέσα από τα φιλικά του ΜΜΕ, με δολοφονίες χαρακτήρων, fake news και ξεδιάντροπα ψέματα.

Είπε ένα ακόμη ψέμα παραπάνω. Ε, και; Περιμένουμε ακόμη περισσότερα, περιμένουμε ακόμη πιο χαμηλά. Το κακό είναι ότι μαζί με τη σκοταδιστική του πολιτική, θα οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα, στο χάος.

Μας περιμένει πολλή δουλειά λοιπόν, γιατί πάλι εμείς θα τα αλλάξουμε όλα.

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης