Ν. Ηλιόπουλος: Να προχωρήσουμε με αντάρτικο στην συμφωνία

«Να προχωρήσουμε με αντάρτικο στην συμφωνία, να κρατήσουμε ζωντανή την σύγκρουση στην Ευρώπη. Να χτυπήσουμε το νεοφιλελεύθερο κέντρο στον κρατικό μηχανισμό», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος στην τοποθέτησή του στην Πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναϊδα.

Ο Ν. Ηλιόπουλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επαναφέρει και να νομοθετήσει αυτά που “κόπηκαν” από τους θεσμούς, όπως η έκτακτη εισφορά για τους πλουσιότερους, τα κόκκινα δάνεια, τις εργασιακές σχέσεις.

«Το αποτέλεσμα της επτάμηνης μάχης έκλεισε με μια σημαντική και σκληρή ήττα που θα γίνει χειρότερη εάν δεν κερδίσουμε τις εκλογές. Να κερδίσουμε την μάχη. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και σε όλο τον κόσμο που έδωσε μάχες και μας στήριξε», επεσήμανε.

Ο λαός μας ξεπέρασε είπε: «Το κόμμα έδειξε τα όρια του και αυτό αποδείχθηκε στο δημοψήφισμα. Φάνηκε ότι δεν ήμασταν όλοι στην μάχη. Κεντρικά στελέχη επέλεξαν διαφορετική γραμμή, ζητούσαν να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Ο Ελληνικός λαός ξεπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εβδομάδα».
«Υπάρχουν δυο λάθος τρόποι να να συζητήσουμε για το μνημόνιο. Ο ένας είναι ότι ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη και ότι συαθεροποιεί την οικονομία. Με αυτό τον τρόπο αγοράζουμε το αφήγημα του αντιπάλου και οδηγεί στην μνημονιακή μετάλλαξη το κόμματος. Ο δεύτερος είναι ότι πρόκειται για το χειρότερο μνημόνιο. Και αυτό είναι λάθος γιατί παραβλέπει ότι προέκυψε μετά από μάχη επτά μηνών».

Αναφερόμενος στη διάσπαση σημείωσε: «Να τελειώνουμε με την παράδοση της προδοσίας. Η αριστερά έχει μάθει να ψάχνει τον προδότη μέσα στις γραμμές της. Να συζητήσουμε πολιτικά, να μην ψάχνουμε για προδότες, ούτε σε αυτούς που μένουν ούτε σε αυτούς που έφυγαν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξει συντροφική συζήτηση. Πολιτικό είναι το ζήτημα και όχι διαδικαστικό».

Για την εκλογική μάχη και τα ψηφοδέλτια, ο Ν. Ηλιόπουλος είπε: «Πρέπει να σεβαστούμε το κόμμα και την συλλογικότα. Δεν γίνεται να αναζητήσουμε ξανά μεγάλους αστέρες, όπως κάναμε στο παρελθόν και ένας προς έναν αποδείχθηκαν λάθος επιλογές. Να μην στήσουμε πολιτικά πεθαμένους ανθρώπους, να δείξουμε εμπιστοσύνη στους συντρόφους μας».