Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν υπήρχε άλλη λύση εκτός από εκλογές αφού σύντροφοι εγκατέλειψαν το καράβι

«Δεν υπήρχε άλλη λύση εκτός από τις εκλογές. Τι θα έκανε; δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να μη στηρίζεται σε κόμμα», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο η Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία είπε πως«με κάνει πολύ δύσθυμη απέναντι στους συντρόφους που διαχώρισαν τη θέση τους, ενώ οι ίδιοι είχαν πει στην ΚΟ ότι το να φύγουμε από το ευρώ ήταν η καταστροφή και δεν κατάλαβα γιατί στη συνέχεια ακολούθησε αυτό που ακολούθησε».

Η Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως δεν υπήρχε άλλη λύση για τη χώρα εκτός από τη συμφωνία που υπεγράφη, αλλά ούτε και άλλη λύση στις παρούσες συνθήκες εκτός από τις εκλογές:

«Αν υπήρχε άλλη λύση εκτός από τη συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, εγώ θα ήμουν υπέρ. Όσο για τις εκλογές, το ζητήσαμε κι εμείς σαν ΚΟ, δεν γινόταν αυτό το πράγμα που ζούσαμε στη Βουλή, κι ο δεύτερος λόγος είναι ότι είχαμε άλλο πρόγραμμα πλέον κι έτσι ζητάμε την λαϊκή εντολή. Πρέπει να πει στο λαό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν τα πράγματα. Μέσα στο ευρώ, εμείς θα νικήσουμε και θα αλλάξουμε το μνημόνιο»

Αναφερόμενη στην συμφωνία είπε πως «Η συμφωνία λέγεται μνημόνιο. Για μένα η διαφορά είναι ανάμεσα στο έντιμο μνημόνιο και στο άτιμο μνημόνιο. Αυτή η συμφωνία δεν ήταν αυτή που προσδοκούσαμε, έχει σημαντικά αγκάθια. Όλους αυτούς τους μήνες ήμασταν με την αγωνία μη σκάσει η βόμβα στα χέρια μας, μη χρεωκοπήσει η χώρα, μια σχεδιασμένη από τον Σόιμπλε χρεωκοπία. Ποιος θα την πλήρωνε; Ο καπιταλισμός; Αυτά ειπώθηκαν στην ΚΟ από τους συντρόφους που εγκατέλειψαν το καράβι. »
Η Σία Αναγνωστοπούλου εκτίμησε επίσης πως: «Αν δεν έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουμε σε άλλου τύπου περιπέτειες. Και η Αριστερά μπορεί να μην ξαναείναι στην διακυβέρνηση. Καλά κάνει και παίρνει αυτό το ρίσκο. Παρόλα αυτά, εγώ παρακαλούσα μέσα μου να πέσει η κυβέρνηση για να έχουμε μια καθαρή λύση. Δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε η προσωπική πολιτική πορεία κανενός, αλλά αυτή η Αριστερά και κυρίως αυτή η χώρα. Αλλά είναι άδικη αυτή η ιστορία τον τελευταίο μήνα για τον Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε ένα πρόσωπο που επιτέλους ενσαρκώνει αυτό που θεωρούσαμε ότι μπορεί να κάνει ένας αριστερός ηγέτης. Αν όμως δεν τον εμπιστεύεται ένα μεγάλο μέρος του κόμματος και τον οδηγεί στις εκλογές τι να κάνουμε; Ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του», είπε και σημείωσε για το κόμμα: «Αλλά δεν λειτούργησε και το κόμμα, ενώ έπρεπε. Όλοι καθόμασταν και κοιτούσαμε τι γίνεται στη διαπραγμάτευση. Και σε αυτό πρέπει να γίνει κριτική»