ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυνομίας στην Ξάνθη. Παράλληλα με το Κέντρο Κράτησης .

Μετά από επαφές των κυβερνητικών βουλευτών με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Μαστρογιάννη, επικυρώθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας στην Ξάνθη, παράλληλα με το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, δήλωσε εξαρχής ότι το πρόβλημα ήταν η δέσμευση της χώρας για λειτουργία του Κέντρου Κράτησης για 10 χρόνια. «Μελετούσαμε μια διέξοδο και τελικά βρέθηκε ώστε να λειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή χωρίς να χρειαστεί να επιστραφούν τα κονδύλια που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση για τα Κέντρα Κράτησης» ανέφερε ο βουλευτής.

«Δεν παύουν τα προβλήματα και η δική μας θέση συνεχίζει να είναι ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα Κέντρα Κράτησης. Φυσικά είναι μια θετική εξέλιξη αλλά το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί οριστικά για μας.» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Στάθη Γιαννακίδη υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για η δημιουργία καταλυμάτων και των απαραίτητων υποδομών στο χώρο που δεν έχει δεσμευτεί από το Κέντρο Κράτησης, αλλά το θετικό είναι ότι υπάρχει πλέον η πολιτική απόφαση για λειτουργία της σχολής, έστω και με λίγους σπουδαστές.