Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου: «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Το ν/σ, που καταργεί μεταξύ άλλων την επιστράτευση απεργών και αποκαθιστά απολύσεις και διαθεσιμότητες (π.χ. για τις καθαρίστριες του υπ. Οικ. και τους σχολικούς φύλακες) εγκρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί της αρχής και αργά τη νύχτα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί των άρθρων.

Αποχώρησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας από το Ποτάμι. Σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ. οι ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε το Ποτάμι επί 15 τροπολογιών, 13 βουλευτικών και δύο υπουργικών.

Χωρίς την παρουσία της ΝΔ ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχέδιου για τη δημόσια διοίκηση. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ μόλις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Ύστερα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 259 Βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 157 Βουλευτές, κατά 79, ενώ 18 δήλωσαν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 15.000 προσλήψεις, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της αυτοδιοίκησης και των ελεγκτικών μηχανισμών. Στις προσλήψεις θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περίπου 3.900 επαναπροσλήψεις των απολυμένων, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.