Πρώτη ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο Elisso η πρώτη ολομέλεια της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

2015-03-08 19.28.21Παρόντος του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γραμματέα της Νεολαίας, Νάσου Ηλιόπουλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν οι δύο βουλευτές του κόμματος, μέλη της Νομαρχιακής και αρκετά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Χατζηθεοδώρου: “Ώρα να κυβερνήσουμε και το κάνουμε ήδη”

2015-03-08 19.07.38Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων και της διαδρομής της Νομαρχιακής τους τελευταίους μήνες και μέχρι τις εκλογές, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία καθώς η Ξάνθη κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα και εξέλεξε δύο βουλευτές. Όπως σημείωσε ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα είναι αναγκασμένη να αναλώνεται στις διαπραγματεύσεις και είναι ώρα να κυβερνήσει, επισημαίνοντας – όπως και στις δηλώσεις του- ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει ήδη στη Βουλή τα πρώτα νομοσχέδια, τα οποία απαντούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος για την ανθρωπιστική κρίση και άλλα ζητήματα.

Ν. Ηλιόπουλος: Διακριτοί ρόλοι για κόμμα και κυβέρνηση

2015-03-08 19.24.29Από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους που αποκτούν κυβέρνηση και κόμμα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει το κόμμα καθώς το κόμμα οφείλει να στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά ταυτόχρονα να έχει κριτική στάση και να ελέγξει την υλοποίηση του προγράμματος. Σύμφωνα με τον μέλος της νέας ΠΓ του κόμματος,  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που άκουσε και εξέφρασε όλα αυτά τα χρόνια τα κινήματα και τις δυνάμεις της κοινωνίας ενώ είναι η πολιτική δύναμη που αξιοποίησε με συνέπεια τους νέους ανθρώπους σε καίριες θέσεις, σημειώνοντας ότι το κόμμα οφείλει να συνεχίσει να εργάζεται για αυτή την προοπτική.

Χ. Ζεϊμπέκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά και είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τα θέματα της περιοχής

2015-03-08 19.17.11Ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αναφέρθηκε στη δύσκολη εκλογική μάχη του Ιανουαρίου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανταπεξέρχεται στο δύσκολο έργο της με μεγάλη αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα  και ανέφερε ότι και τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει και καλεί όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας για να προωθηθούν τα θέματα και τα αιτήματα της κοινωνίας. “Αυτό έγινε ήδη με το Νοσοκομείο, όπου είχαμε μια άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο στα αιτήματα που διατυπώσαμε έγκαιρα για λύση στην Καρδιολογική, θα γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, θα γίνει και το εργοστάσιο της Ζάχαρης για το οποίο συζητάμε με τους εργαζόμενους και την Κυβέρνηση γιατί στοχεύουμε να το επαναλειτουργήσουμε, όπως και ο Υπουργός’ είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ. Γιαννακίδης: Κοινωνία Πρωταγωνίστρια και όχι θεατής

2015-03-08 19.14.55Ο νέος βουλευτής του κόμματος Στάθης Γιαννακίδης θυμήθηκε όσα αναφέρθηκαν στην προεκλογική περίοδο”Θυμηθείτε όσα λέγαμε για τις δυσκολίες που θα έρθουν από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης γιατί υπάρχει μια χώρα κατεστραμμένη που πρέπει να ανασυγκροτήσουμε” είπε και υπενθύμισε ότι όπως ειπώηκε και προεκλογικά, έτσι και τώρα πρεπει ο στόχος να είναι όχι μια κοινωνία-θεατής των εξελίξεων που θα επιστρέψει στους καναπεδες αλλά μια κοινωνία-πρωταγωνίστρια, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η προσπάθεια, να μην ξεχαστούν οι αγώνες και να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους εκφράζει για να καταφέρνει όλο και περισσότερα.

Αποφύγαμε τον εκβιασμό, δεν πιέζουν για χρεοκοπία αλλά για εκτροχιασμό και νέα μέτρα !

2015-03-08 19.25.40Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους και απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις τους, σημείωσε ότι αυτό που επιχειρεί η Ευρώπη δεν είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία γιατί θα υπάρξουν απώλειες για τη Γερμανία και άλλες χώρες αλλά επιχειρούν να οδηγήσουν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό ώστε να επιβληθούν νέα μέτρα. “Ήδη αποφύγαμε τον εκβιασμό που είχαν στήσει σε συνεργασίας με τις εγχώρειες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου, με τα ασφυκτικά πλαίσια που ήθελαν να μας οδηγήσουν σε ταπεινωτική συμφωνία” είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι το σχέδιο που υλοποιείται είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ενώ το σχέδιο που γλίτωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είναι το mail Χαρδούβελη με τις μειώσεις συντάξεων και τα άλλα επώδυνα μέτρα !

2015-03-08 19.29.03

Foto: xanthipress.gr