ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Οι σημαντικές ημερομηνίες για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:

-Σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι.

-Την Τετάρτη θα γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ για να δοθεί παράταση στην χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες από τον ELA. Tην ίδια μέρα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ.

-Την Πέμπτη θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών. Την επόμενη μέρα θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της Βουλής.

-Την Παρασκευή λήγουν ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ και αναζητούνται εγχώριες λύσεις για την αποπληρωμή τους, χωρίς να διαγράφεται στον ορίζοντα κάποια σοβαρή δυσκολία.

-Το τριήμερο 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου θα γίνει η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, θα ακολουθήσει συζήτηση και θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου.

-Την επόμενη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Αν και στην ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνεται το ελληνικό ζήτημα, όλα δείχνουν ότι θα γίνει τέτοια συζήτηση.

-Στις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην οποία ο Α. Τσίπρας θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με όλους τους ηγέτες της ΕΕ και με την Α. Μέρκελ.

-Την μεθεπόμενη Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

-Στις 16 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το  Γιούρογκρουπ και εκεί, αν δεν έχει προκύψει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο, θα εγκριθεί μια συμφωνία-γέφυρα που θα δώσει χρόνο τριών μηνών στην κυβέρνηση για να παρουσιάσει ένα τετραετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 16.2.2014 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 18:00