Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Με πολιτικό όρκο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγα λεπτά ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Απίστευτες στιγμές συγκίνησης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους και θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού». Με αυτόν τον λιτό, πολιτικό όρκο, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Ιανουαρίου 2015.

Ηταν μια ιστορική στιγμή όσο και μοναδική καθώς κανένας άλλος πρωθυπουργός στο παρελθόν δεν έχει ορκιστεί με πολιτικό όρκο.
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Απίστευτες σκηνές συγκίνησης εκτυλίχτηκαν στην Καισαριανή, εκεί όπου ο νέος πρωθυπουργός της χώρας μετέβη αμέσως μετά την ορκωμοσία του, σε μια συμβολική όσο και σημειολογική κίνηση,  προκειμένου να τιμήσει τους πεσόντες στο Σκοπευτήριο.

Πλήθος συγκεντρωμένων υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα με δάκρυα στα μάτια και συνθήματα και τον συνόδευσε μέχρι το μνημείο προκειμένου να καταθέσει λίγα λουλούδια στο μνημείο των 200 εκτελεσθέντων κομμουνιστών από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15.30, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όπου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στις 14.30 προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε η ορκωμοσία να είναι πολιτική. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πολύ σημαντικός στα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης και στη λειτουργία των δομών αλληλεγγύης» ανέφερε κατά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον σχηματισμό κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει συμφωνία αρχών όπως ο λαός αποφάσισε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος που παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Πηγη