Γ. Σταθάκης: «Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και θα επαναφέρουμε τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε σχέση με το εισόδημα»

Συνεντεύξεις Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης μιλά στο Κόκκινο για τις δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το φόρο ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ.
Τη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά του φόρου μεταβίβασης ακινήτων που αποτελεί το βασικό έσοδο για τα ταμεία του κράτους απο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης.
Παράλληλα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τον φόρο ακίνητης περιουσίας στον συσσωρευμένο πλούτο, το ακριβές ύψος και το όριο του οποίου θα αναγγελθεί απο τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Χαρακτήρισε μεγάλα ατοπήματα απο μέρους της κυβέρνησης την αντικατάσταση των εσόδων απο το φόρο μεταβίβασης ακινήτων με το χαράτσι και την ενοποίηση του τελευταίου με το φόρο ακίνητης περιουσίας. «Αυτό οδήγησε το σύστημα σε υπερδιπλασιασμό του φόρου και εκτροχίασε τα έσοδα απο τα ακίνητα σε επίπεδα εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γ. Σταθάκης επανέλαβε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα επίπεδο πρός κρίσης και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων του μνημονίου

Πηγή: stokokkino.gr