Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει-Σε ποιο πλανήτη ζει ο κ. Σαμαράς; (video)

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Έχει αφήσει πίσω ερείπια στη χώρα και τώρα πάει να δώσει την χαριστική βολή. Πρέπει ο τόπος να πάει σε εκλογές. Έχουμε μια κυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας, η οποία έχει κατάρρευση μέσα στο λαό, δεν υπάρχει μέσα στο λαό», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, η ΝΔ είναι δεύτερο και καταϊδρωμένο, το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα και από τις ευρωεκλογές και μετά η κατάσταση τα δύο κόμματα, από την άποψη της λαϊκής τους απήχησης έχει επιδεινωθεί. Είναι μια κυβέρνηση, η οποία δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτε μέσα στον ελληνικό λαό», για να προσθέσει ότι «αυτή πρέπει να φύγει, όχι να βάζει φόρους και να κάνει επιδρομές στα εισοδήματα και να βουλιάζει και να πνίγει την οικονομία».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημείωσε ότι «εμείς δεν θα συνδράμουμε στην εκλογή Προέδρου, να δώσουμε το φιλί της ζωής σε μια καταστροφική κυβέρνηση. Δεν είναι θέμα Προέδρου, στην ουσία μιλάμε για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», για να προσθέσει ότι «μετά από τις εκλογές, ευχαρίστως να το συζητήσουμε , με μια ευρεία συναίνεση να εκλέξουμε έναν ικανό Πρόεδρο για να παίξει τον θετικό του ρόλο για την Δημοκρατία, αλλά και για μια προοδευτική πορεία της χώρας».

«Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Δεν χρειάζεται αυτά τα νεοφιλελεύθερα πειράματα που έχουν καταστρέψει ολόκληρη την Ευρώπη. Βλέπετε τι γίνεται με την Γαλλία και την Γερμανία. Μια κουβέντα είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και αλλάξανε όλη την κυβέρνηση γιατί έθιξε την κυρία Μέρκελ. Σε έναν νέο ολοκληρωτισμό ζούμε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «η κατάσταση βαδίζει από το κακό στο χειρότερο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Όταν έχουμε ύφεση στην Γερμανία καταλαβαίνετε τι γίνεται».

Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κληθείς να απαντήσει για τα περί «success story», τα οποία υποστήριξε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε χαρακτηριστικά ότι«Ποιο success story; Και είναι θλιβερό το θέαμα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος πάνων σε ένα λαό που πένεται και δεν βλέπει να έχει αύριο, να λέει ότι κάνουμε ράλι επιτυχιών», για να προσθέσει ότι «Μα είναι δυνατόν; Σε ποιον πλανήτη ζει ο κ. Σαμαράς;».

Δείτε το video από την Αυγή:

Πηγη