Προεκλογικές Εμπειρίες του Δημήτρη Αδαμίδη

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ  

ΑΛΜΑ: Ορεινό χωριό της Ξάνθης. Φτάσαμε 1 ώρα αργότερα, αλλά σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού περίμεναν συγκεντρωμένοι. «Εμείς το συζητήσαμε και το αποφασίσαμε», είπαν «σύσσωμο το χωριό, 100% θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ» και συνέχισαν «θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλουμε την αξιοπρέπειά μας, θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας ρούφηξαν το αίμα». Το βλέμμα ζεστό, αυθόρμητο, απλό και αποφασιστικό!

Και συνέχισαν «ο πρώην νομάρχης – που τώρα διεκδικεί την αντιπεριφέρεια- την παραμονή κάποιας εκλογικής αναμέτρησης μας έφερε κολώνες ΔΕΗ και σύρματα για να μας βάλει ρεύμα. Μας σύστησε συνεργείο για να τραβήξει γραμμές από τα σπίτια μέχρι τις κολώνες, το ακριβοπληρώσαμε αλλά την επομένη των εκλογών μας πήρε πίσω τις κολώνες!»

«Βιομηχανία γάλακτος μας παίρνει το γάλα για να κάνει τυρί και θα μας πληρώσει λέει όταν το πουλήσει στη Γερμανία και τον πληρώσουν οι Γερμανοί… 2 χρόνια τώρα δεν έχουμε πάρει δεκάρα!! Αλλά τα ζώα έχουν έξοδα, τα χαράτσια και οι φόροι πηγαινοέρχονται και οι κυβερνήσεις σιγοντάρουν τους απατεώνες. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα αλλάξει όλα, να επιβάλλει το δίκιο, να βάλει τους κλέφτες στη φυλακή!! Φτάνει πια.»

ΥΠΟΣΧΕΣΗ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ!! ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ!!

ΕΥΜΟΙΡΟ: Χτυπάμε την πόρτα σε ένα μικρό νοικοκυρεμένο καλυβάκι. Μια γιαγιά 75 χρόνων περπατά με δυσκολία, ο παππούς χωρίς ένα μάτι βλέπει μόνο πρόσωπα από το άλλο. «Καλημέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ» λέμε και η γιαγιά βουρκώνει «Χτίσαμε με δάνειο το καλύβι αυτό, με την μικρή μας σύνταξη το ξεπληρώσαμε. Αλλά να αυτή η καταραμένη κυβέρνηση μας έκοψε τη σύνταξη γιατί είχαμε 19 χρόνια αντί για 20 χρόνια στην Ελλάδα!! Δεν έχουμε να ζήσουμε, τρέμουμε όταν ανοίγουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ! Καλύτερα να μας σκότωναν με μια σφαίρα, παρά αυτό το μαρτύριο! Και να φανταστείς ότι μια ζωή στη Ρωσία ονειρευόμασταν την επιστροφή στην πατρίδα»…

«Έλα να με μεταφέρεις στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, να τους διώξουμε και να ανασάνουμε» είπε η γιαγιά.

Ήμασταν αληθινά τυχεροί που συναντήσαμε αυτούς τους ανθρώπους, που γευτήκαμε τον πόνο τους, τις σκέψεις τους, τις ελπίδες τους, την απόφασή τους. Τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν. Γίναμε περισσότερο σοφοί, περισσότερο δυνατοί, περισσότερο αποφασισμένοι.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της αδικίας, και της απόγνωσης, και της οδύνης. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να παραμείνουμε άνθρωποι.    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ