Γνωρίστε τους υποψήφιους συμβούλους Ξάνθης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης (Βιογραφικά)

Δημήτρης Αδαμίδης Παιδίατρος

adamidisΔιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ξάνθης. Βραβευμένος από: 1)την Ακαδημία Αθηνών 2) από την Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής (2013) για την αγωνιστική του προσφορά στον τομέα της κοινωνικής παιδιατρικής καθώς και 3) άλλες 10 φορές από πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια για ερευνητικές του εργασίες.  Είναι μέλος της Ένωσης Πολυτέκνων Ξάνθης, Πρόεδρος του παραρτήματος Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, Πρόεδρος της Ένωσης γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης, μέλος του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Δικτύου Δράσης για την βρεφική διατροφή. Είναι γνωστός για την επιστημονική και ακτιβιστική του δράση υπέρ του μητρικού θηλασμού και για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των ανθρώπων (ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα, φύλο και κοινωνική ή οικονομική τάξη) στην υγεία. Παρά τις αλλεπάλληλες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις της προηγούμενης διοίκησης του Νοσοκομείου εναντίον του, δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι και συνεχίζει τον αγώνα.      

[divider]

Στάθης Γιαννακίδης Οικονομολόγος

stathisΓεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα και είναι μόνιμος κάτοικος Ξάνθης. Απόφοιτος του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης στην Κομοτηνή. Από το 2006 μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010 με την Αριστερή Οικο-λογική Συνεργασία.

[divider]

Διονύσης Θεοφιλόπουλος Εκπαιδευτικός-Γεωλόγος

dionisisΓεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1961. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία το 1982 και από το Γεωλογικό Αθηνών το 1988. Διορίστηκε Δάσκαλος το 1985 και παραιτήθηκε το 1987. Έκτοτε ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και προβατοτροφία, ενώ πριν μερικά χρόνια επέστρεψε στην εκπαίδευση. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου  πτηνοτροφικών επιχειρήσεων κα εκπρόσωπος σ’ αυτόν των επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος.

[divider]

Γιώργος-Χαρ. Καφούτης Πολιτικός Μηχανικός

kafoutisΓεννήθηκε το 1967 στη Χρυσούπολη Καβάλας και είναι μόνιμος κάτοικος Ευμοίρου Ξάνθης. Πήρε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 1990 και το Μεταπτυχιακό του το 1999 από το Δ.Π.Θ. Σπούδαζε ενώ ταυτόχρονα εργάζονταν ως καθηγητής Αγγλικών. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ασχολήθηκε με μελέτες στρατιωτικών έργων. Από το 1992 ως το 2001 εργάστηκε ως υπεύθυνος έργων σε μεγάλα εργοτάξια ανά την Ελλάδα. Είναι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου Μ.Ε.Κ. Γ΄. Από το 2002 έως σήμερα εργάζεται ως Μηχανικός στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. στην Ξάνθη, ενώ εκπονεί και δεύτερο μεταπτυχιακό στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας Ξάνθης και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας κοινωνικής αλληλεγγύης και από τις αρχές του έτους εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Εκλέχθηκε επίσης στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη τόσο του τεχνικού όσο και του δημοσιογραφικού τμήματος της ιστοσελίδας www.xanthileft.gr

[divider]

Εβίτα (Ευαγγελία) Κεχαγιά Φαρμακοποιός

evitaΓεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1959.Από παιδί ήταν παρούσα στους αγώνες και στα κινήματα. Στα 18 της χρόνια έγινε μέλος του Κ.Κ.Ε. Είναι δισέγγονη του Αλέξη Ζορμπά και απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών. Το 1986 άνοιξε φαρμακείο στα Άβδηρα Ξάνθης όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της διοίκησης του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ξάνθης και ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές το 2009 και το 2012. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Βαρελά και έχει δύο αγόρια.

[divider]

Ριτβάν Κουράκ Εκπαιδευτικός

 ritvanΓεννήθηκε το 1976 στον Εχίνο Ξάνθης, όπου και διαμένει μόνιμα. Απόφοιτος της Ε.Π.Ακαδημίας. Θεσσαλονίκης από το 1996. Εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος  στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Εχίνου από το 2005 μέχρι σήμερα. Παράλληλα από το 2013, εγγράφεται στο τμήμα Τουρκικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου Anadolu Eskisehir και  συνεχίζει τις σπουδές του.

[divider]

Αχμέτ Κουρτ του Τζεβήτ Δικηγόρος

kourtΓεννήθηκε το έτος 1972 στη Μύκη του Δήμου Μύκης Νομού Ξάνθης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.Τελείωσε το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μύκης Ν. Ξάνθης. Έπειτα το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Προύσας Τουρκίας.Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Σέλτσουκ (Ικόνιο) Τουρκίας και είναι δικηγόρος του Πρωτοδικείου Ξάνθης ενώ διαμένει μόνιμα στη Ξάνθη.

[divider]

Σερκάν Μαχμούτ Έμπορος

serkanΓεννήθηκε το 1974 στο Σέλερο  όπου τελείωσε και το Μειον/κό Δημοτικό σχολείο. Στή συνέχεια φοίτησε σε Γυμνάσιο και Λύκειο Της Κωνσταντινού-πολης. Εισήχθη στο πανεπιστήμιο ANADOLU απ΄όπου και αποφοίτησε το 1998 ως πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διαμένει μόνιμα στο Σέλερο Ξάνθης, όπου ασκεί επιχειρημα-τική δραστηριότητα. Ασχολείται με χονδρικό εμπόριο ειδών υπόδησης.Είναι  έγγαμος και πατέρας δύο  παιδιών.

[divider]

Ραμαδάν Μουζαφέρογλου κτηνίατρος

ramadanΟ Ραμαδάν Μουζαφέρογλου γεννήθηκε στις  01/05/1971 στη Ζηλωτή Ξάνθης. Τελείωσε το Δημοτικό  στη Ζηλωτή  και το Γυμνάσιο στο Εράσμιο. Πήγε στο 2ο Τεχνικό Λύκειο Ξάνθης  και το 1996 αποφοίτησε από την  κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Ουλούνταγ  Προύσας. Από το 2000 εξασκεί  το επάγγελμα του στο Εύλαλο Ξάνθης.  Είναι παντρεμένος με την  Σερπήλ  Αρέν Μεμέτ και είναι πατέρας δύο (2) παιδιών.

[divider]

Μπεζιάτ Βαλεντίνα–Λύγια Χημικός Μηχανικός

valentina

Γεννήθηκε στη Ρουμανία.  Από το 1987 ζεί στην Ξάνθη. Είναι χημικός μηχανικός, μέλος ΤΕΕ. Εργάζεται στην διεύθυνση παραγωγής σε βιομηχανία  παραγωγής υλικών συσκευασίας.

[divider]

Κατερίνα Παγουλάτου συμβολαιογράφος

katrinΓεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής και είναι Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Ζει στη Ξάνθη από το 1977. Εργάσθηκε ως Δικηγόρος στην Ξάνθη έως το 1985 ενώ εργάζεται ως Συμβολαιογράφος Ξάνθης από το 1986 έως σήμερα. Αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γυναικών Ξάνθης. Είναι μέλος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης και Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ξάνθης.