ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!

photo26

ΜΕ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Με παράταση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι τις 9/12 απαντά, δυναμικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης τόσο στο ζήτημα των ανατροπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), όσο και στην κινητικότητα όπου ετοιμάζεται να εντάξει το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, με ενδεχόμενες απολύσεις γιατρών.

Στα πλαίσια της υποτιθέμενης “αξιολόγησης”, εφαλτηρίου, στην ουσία, διάλυσης των υφιστάμενων δομών και κινητικότητας- απόλυσης του προσωπικού, έφτασαν ήδη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν ερωτήματα για τα «μεγέθη του προσωπικού», τα «θέματα των υποδομών», τα «μεγέθη των συναλλασσόμενων» και τα «μεγέθη των διαδικασιών». Το ερωτηματολόγιο διαπερνά η λογική της «ιεράρχησης κατά βαθμό σημαντικότητας» για «τα προβλήματα της μονάδας». Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα γίνουν οι επιλογές για τις ίδιες τις μονάδες και το προσωπικό.

Με νέες προκλήσεις και απειλές εμφανίστηκε, χτες, ο υπουργός Υγείας δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να αφήσει «κανένα να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Είπε ακόμα πως το υπουργείο διαθέτει «plan B» σε σχέση με τη στάση των γιατρών και τους απείλησε ότι«δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

ΜΕ “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΟΠΠΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Διορία 30 ημερών δίνει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να σταματήσουν τιςκινητοποιήσεις τους. Η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων -ακόμη και του Οργανισμού συνολικά– ως “έσχατη αντίδραση” στις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Σύμφωνα δημοσιέυμα της εφημερίδα “Έθνος” του Σαββάτου (30/11), οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις αρχές του 2014 ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ, ενταγμένες στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σε πρώτη φάση, το υπουργείο απομακρύνει 1.000 συμβασιούχους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απασχολούνται σε δομές του Οργανισμού και το απόγευμα εξετάζουν ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί, και εργαζόμενοι από ολο το χώρο της δημόσιας υγείας συμμετείχαν  στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώσε η ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή (29/11) στις 12 το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι, μετά το πέρας της παράστασης διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των γιατρών και των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, εξέφρασαν έμπρακτα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, οι οποίοι ενώθηκαν μαζί τους, κατα τη διάρκεια της πορείας προς τη Βουλή. Ανάλογη συγκέντρωσηπραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στις Υγειονομικές Περιφέρειες στη Θεσσαλονίκη.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία, σήμερα, Παρασκευή.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Υγείας αποφάσισαν επίσης οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο «Δρομοκαΐτειο». Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ θα κάνουν στάση εργασίας (9 π.μ. – 1μ.μ.) και πριν πάνε στο υπουργείο Υγείας, θα διαδηλώσουν στην Εθνική οδό, έξω απ’ το ψυχιατρείο.

ΚΟΒΟΝΤΑΙ 1.000 ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

Απειλή για διακοπή από σήμερα στις συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, από τονυφυπουργό Υγείας Αντ. Μπέζα. «Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλουςτου ΕΟΠΥΥ, που το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών αριθμεί 1.000 εργαζόμενους οιοποίοι είναι σε απεργία εδώ και 10 ημέρες,ενώ εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες.

Με αφορμή το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε αιφνίδια, με ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας, για τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ,όσων γιατρών συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ο ΙΣΑ δηλώνειτα εξής:

Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται.Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν.

Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας και τηνεξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι’ άλλους γιατρούς από το Ε.Σ.Υ.

Καλούμε την Κυβέρνηση αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία, με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή.

Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.

Ζητούμε να μας παρουσιάσουν τη στρατηγική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον τρόπο με τον οποίον έχουν διασφαλίσει τη βιωσιμότητατου νέου συστήματος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά από τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει την καταστροφική πολιτική» και δηλώνει ότι «ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση».

Ο ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν την σημερινή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στηνπανιατρική συγκέντρωση,στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Επίσης τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πραγματοποιούνκαι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ»

Το plan B για τον ΕΟΠΥΥ αρχίζει να ξετυλίγει απο σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως απάντησηστις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποίησεις του επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού του Οργανισμού έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε σήμερα τους γιατρούς με νέα μέτρα σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Οπως είχε προειδοποιήσει απο χθες ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ, κ. Αντώνης Μπέζας, θα προχωρήσει η καταγγελία των συμβάσεων των γιατρών του Οργανισμού που, παρότιαπεργούν το πρωί από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, βλέπουν ασφαλισμένους το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για περίπου 800 γιατρούς είτε μόνιμους είτε πλήρους, αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους στις δομές του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή στα καταστήματα του πρώην ΙΚΑ, ενώ έχουν υπογράψει και σύμβαση με τον Οργανισμό να δέχονται τουλάχιστον 150 επισκέψεις τον μήνα ασφαλισμένων του στο ιδιωτικό τους ιατρείο με αμοιβή 10 ευρώ.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειναι έτοιμη να δρομολογήσει την σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, ώστε να αποφορτίσει την εκρηκτική κατάσταση με την αναμονή και τις καθυστερήσεις των ασφαλισμένων. Βάσει του σχεδίου Β οι ιδιώτες γιατροί θα επωμισθούν πλέον μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν σε 300 επισκέψεις τον μήνα αντί των 200 που ισχύουν σήμερα.

Τέλος, το τρίτο μέτρο του σχεδίου Β που έχει το υπουργείο, αφορά στην άμεση ένταξη των Κέντρων Υγείας που υπάγονται σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς και στα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου στοΣύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΠΦΥ). Τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, στελεχωμένα με τις βασικές ιατρικές ειδικότητες, ώστε να ανοίξουν τις πόρτες τους στους ασφαλισμένους. Ουσιαστικά, η απεργία δρομολόγησε τις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα ανοίγοντας και τη βεντάλια των ιδιωτών γιατρών που εξετάζουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις δομές του ΕΣΥ που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πιο ήπια περιστατικά.

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕ EΚΠΑ-ΕΜΠ

Νέα απεργία κατά των απολύσεων αποφάσισαν την Πέμπτη σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ , με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δευτέρα και Τρίτη. Ο υπουργός Παιδείας θα έχει νέα συνάντηση μαζί τους τη Δευτέρα.

Αρχικά αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και μετά ακολούθησαν οι διοικητικοί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στις γενικές συνελεύσεις επικράτησε κλίμα για συνέχιση της απεργιακής δράσης παρά τις προσπάθειες εκτόνωσης με την πρόταση των απεργιακών επιτροπών να επικρατεί. Τη Δευτέρα θα υπάρχουν νέες συνελεύσεις.

Την Παρασκευή διαδηλώνουν απεργιακά όλοι μαζί γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και διοικητικοί πανεπιστημίων μαζί φοιτητές.

Αν και παρουσιάζεται πως βρίσκεται λύση τα πράγματα είναι περίπλοκα.

Παρά τις κυβερνητικές αναδιπλώσεις και τις διαβεβαιώσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πείθονται και θεωρούν κοροϊδία τις τρίπλες του του υπουργείου Παιδείας που με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ρίχνει… σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικούς σε οκτώ ΑΕΙ..

Μολονότι ο Αρβανιτόπουλος υποστηρίζει πως 650 υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε ιδρύματα που έχουν κενά, πολλοί μένουν έξω υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και επιμένουν στην απεγιακή κινητοποίηση κατά των απολύσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας καταγγέλλει ότι είναι η μειοψηφία που κρατά σε ομηρία τους φοιτητές, διαμηνύει εκ νέου ότι διάλογος με κλειστά Ιδρύματα δεν μπορεί να γίνει και επαναφέρει το επιχείρημα του χαμένου εξαμήνου, παρά την ψήφιση της τροπολογίας για τις δύο εξεταστικές, που πάντως προκάλεσε αντιδράσεις, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές -και όχι μόνο- να καταγγέλλουν ότι καταργείται η ακαδημαϊκή διαδικασία και τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα.

Στην προσπάθεια του υπουργού Παιδείας να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων απάντησε η απεργιακή επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας: «Αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει, περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας”.

ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε ο υπουργός και η μειοψηφία που επιβάλλει την πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης της ζωής μας να παραχαράξει την αλήθεια» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτου, περίπου οι μισοί διοικητικοί του ΕΚΠΑ επέστρεψαν στις θέσεις τους, ωστόσο οι απεργοί διοικητικοί του ΕΚΠΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτή την πληροφορία και καταγγέλουν τον γγ του συλλόγου για τα κίνητρα της κίνησής του να διασπάσει τον απεργιακό αγώνα, καθώς η σύγχηση που καλλιεργείται δίνει ανάσες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας .

Στην ανακοίνωση τους οι διοικητικοί υπαλλήλοι τονίζουν πάντως αναφερόμενοι στον υπουργό ότι «αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Δεν χρειάζεται κάλπη για να το πούμε αυτό».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΚΚΑΤΟΥ

Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ζ. Τριγάζης, Μ. Παπαστεφανάκης και Κ. Μπάσιος διαψεύδουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις του  κ. Σακκάτου ότι το 40-50% των διοικητικών υπαλλήλων έχει προσέλθει στους χώρους εργασίας του. Πρόκειται περί μίας προφανέστατα ψευδούς είδησης που στόχο έχει να σπάσει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων και να δημιουργήσει σύγχυση στουςαπεργούς, τους φοιτητές, και τους διδάσκοντες.

Η απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας πάρθηκε στις 28/11 από τη μαζικότερη Γενική Συνέλευση που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή των κινητοποιήσεων με συντριπτική πλειοψηφία.

Στη Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις: η πρώτη, του προεδρείου του ΔΣ που έθετε ζήτημα αποδοχής ή μη της πρότασης του υπουργού συνολικά, ως προς όλα τα σημεία, και η δεύτερη, της Απεργιακής Επιτροπής που προέβλεπε, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποσαφήνισης των σημείων της πρότασης, τη σύσταση 12μελούς επιτροπής αποτελούμενης από μέλη του ΔΣ όλων των παρατάξεων (4), μέλη της Απεργιακής Επιτροπής (2) και εργαζόμενους από όλες τις κατηγορίες που αφορούν τα διάφορα σημεία της πρότασης του υπουργού (6).

Τα ψηφοδέλτια που είχε προετοιμάσει το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν αντιστοιχούσαν στις προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση, καθώς το ένα ανέφερε «ΝΑΙ στην πρόταση της Συγκλήτου για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» (σημειώνουμε ότι δεν υπήρχε πρόταση Συγκλήτου, αλλά πρόταση υπουργού), το δεύτερο «Συνέχιση της απεργίας» και το τρίτο ήταν λευκό (εκεί θα μπορούσαν να σημειωθούν «άλλες προτάσεις»).

Το προεδρείο του ΔΣ, αναγνωρίζοντας την αναντιστοιχία των ψηφοδελτίων με τις προτάσεις, απέσυρε την πρότασή του για ψηφοφορία με κάλπη στη συγκεκριμένη ΓΣ και επανήλθε με νέα, με την οποία πρότεινε να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία για την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 29/11, οπότε και να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία.

Τέθηκε στο σώμα η πρόταση αυτή, καθώς και η πρόταση της Απεργιακής Επιτροπής για σύσταση 12μελούς επιτροπής για συνάντηση με τον υπουργό και προκήρυξη τριών 24ωρων απεργιών Παρασκευή, 29/11, Δευτέρα, 2/12, και Τρίτη, 3/12, με νέα ΓΣ τότε, εκτός εάν υπήρχαν εξελίξεις νωρίτερα.

Όπως προέβλεπαν και οι δύο προτάσεις, έγινε ψηφοφορία διά ανάτασης της χειρός και το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε τη δεύτερη πρόταση. Ο κ. Σακκάτος αποδέχτηκε την απόφαση της Γ.Σ. όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις του μετά τη λήξη της στα ΜΜΕ. Ακολούθησαν οι αιτιάσεις του υπουργού περί κλοπής της κάλπης, οι οποίες είναι ψευδείς.

Είναι σαφές ότι το προεδρείο του Δ.Σ. έχει έλθει σε συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με το Υπουργείο αναλαμβάνοντας το έργο της απεργοσπασίας με αντάλλαγμα τη σωτηρία του μηχανισμού του. Το πελατειακό κράτος των κομματικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων προσπαθεί να επιβιώσει όχι πια μέσα από τη φάμπρικα των προσλήψεων αλλά μέσω της διαχείρισης των διαθεσιμοτήτων δηλαδή των απολύσεων των συναδέλφων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι αποδέχτηκαν την επιβολή ποινής χωρίς πειθαρχική διαδικασία στους 129 μη απογραφέντες συναδέλφους μέσω της αρνητικής μοριοδότησής τους ώστε από τις λίστες της διαθεσιμότητας να αφαιρεθεί αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο θα αναλάμβανε σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού την αναμοριοδότηση κανοναρχείται από τον αρχηγό της συνδικαλιστικής παράταξης της πλειοψηφίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την παρέμβαση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να καταστεί δυνατό να ανοίξει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ζήτησε, το απόγευμα της Παρασκευής (29/11) ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Πελεγρίνη και του ζήτησε να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο.

Κατά την επικοινωνία, υπογράμμισε επίσης την ευθύνη του Πρύτανη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, κάτι, που όπως σημείωσε, έχουν πράξει από τον Οκτώβριο στα άλλα επτά Ιδρύματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, οι συνάδελφοι του, Πρυτάνεις.

Του επεσήμανε ακόμη ότι αυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσει ο διάλογος επί των προτάσεών του.

Πηγη