Κούρεμα χρέους 95,4% για δανειολήπτη στην Καβάλα

photo25Κούρεμα χρέους 95,41% αποφάσισε για έναν πολίτη το Ειρηνικοδικείο Καβάλας. Ειδικότερα με την υπ αριθμ 780/2013 απόφασή του,  δικαίωσε καταναλωτή μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, ο οποίος έχοντας συνολική οφειλή ύψους περίπου 261.000 ευρώ  θα κληθεί να πληρώσει μόνο 12.000 ευρώ σε βάθος 5 ετών.Ο καταναλωτής προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας το 2011. Συνεργάτης της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες του καταναλωτή , πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία οι τράπεζες αγνόησαν.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ένωση  Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με την συνεργασία εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε  στο Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης ( συγχωνευθέν πλέον με το Ειρηνοδικείο Καβάλας) σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του.
Το οικογενειακό εισόδημα του καταναλωτή ανερχόταν  στο ύψος των περίπου1.200 ευρώ μηνιαίως, προερχόμενο αποκλειστικά από την δική του εργασία ως Δημοτικός υπάλληλος καθώς η σύζυγός του είναι άνεργη. Επιπλέον έχει και τρία ανήλικα τέκνα.
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δέχθηκε ότι οι βιοτικές ανάγκες της συγκεκριμένης οικογένειας ανέρχονται στο ύψος των 1000ευρώ του καθόρισε 60 μηνιαίες δόσεις των 200ευρώ.
Οι οφειλές του συγκεκριμένου πολίτη προερχόταν τόσο από δικές του προσωπικές οφειλές όσο και από οφειλές λόγω εγγυήσεως.