ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: 9 Μαΐου- 79 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Σήμερα 9 Μαΐου συμπληρώθηκαν 79 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του πιο καταστροφικού πολέμου της ιστορίας. Τιμούμε την επέτειο αυτή, ως ημέρα μνήμης, αλλά και εγρήγορσης, ενθυμούμενοι το σύνθημα του 1945, «Ποτέ πια πόλεμος-Ποτέ πια φασισμός!»

Η φετινή 9η Μαΐου  “σημαδεύεται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα” .Με την ΕΕ να σχεδιάζει “οικονομία πολέμου” αντί να αναλαμβάνει πρωτοβουλία ειρήνης στην Ουκρανία, ενώ λειτουργεί ως παθητικός παρατηρητής των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ στη Γάζα” .

“Η διπλή επέτειος – συντριβής του  χιτλεροφασισμού, με την είσοδο στο Βερολίνο του Κόκκινου Στρατού το 1945 και της “Διακήρυξης Σουμάν” το 1950 που έβαλε τις βάσεις του ευρωπαϊκού εγχειρήματος με τη συνεργασία των πάλαι ποτέ εχθρών Γαλλίας – Γερμανίας – επιβάλλει εγρήγορση, κινητοποίηση και δράση των λαών”.

“Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δύναμη ειρήνης και αριστερού ευρωπαϊσμού, η επέτειος αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ημέρα φιλειρηνικής και αντιφασιστικής δράσης – φόρος τιμής στον αγώνα του ΕΑΜ, στον Γλέζο και τον Σάντα, αγώνα πάντα επίκαιρο ειδικά σήμερα στην Ευρώπη”.

Φόρο τιμής απέτισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης καταθέτοντας στεφάνι εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης για τον  «Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά τουναζισμού και του φασισμού».

 

Τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης εκπροσώπησε η αναπληρώτρια συντονίστρια Νατάσα Μακρή και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Παγουλάτου Κατερίνα, Παπαμιχαήλ Βασίλης και Γιαννακίδου Χαρίκλεια.