Στέφανος Κασσελάκης στο MEGA: Μεγάλη ανησυχία έχει τελευταία ο κ. Γκρίνμπεργκ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.

«Δεν έχω συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού», δήλωσε σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Έχω μεταβιβάσει όλη την συμμετοχή που μπορεί να είχα στο παρελθόν, έχει μεταβιβαστεί», «τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία την γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου». «Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού», τόνισε.

«Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις την δικαιοσύνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει», είπε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το δάνειο στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα και αν έχουν επιστραφεί με τη διαδρομή από την οποία έφυγαν, είπε ότι «τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην OSIOS και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ήταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».

Ο Στ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις που παρουσίασε χτες για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε «όχι». Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας.

Επιπλέον, απάντησε ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο. «Όλα καλά», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε: «όχι με τίποτα». «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε, στο ερώτημα αν τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, για το χώρο, για την ευρύτερη κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του χώρου, αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε.

Ως προς το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Τα χρήματα έχουν επιστραφεί στην Όσιος και μάλιστα με ζημία λόγω του συναλλάγματος».

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολύ ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Είναι καιρός ο πολιτικός να είναι υπηρέτης του πολίτη».

«Όπως έχω πει ότι ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. Ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει. Εγώ ήμουν στην Αμερική τότε. Είναι μία απάντηση ειλικρίνειας. Πρέπει να απευθυνθείτε στον Αλέξη Τσίπρα», είπε στη συνέχεια.

Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου. Και ο Νίκος Παππάς κάνει εξαιρετική δουλειά στην Οικονομία και ο Παύλος Πολάκης κάνει καλή δουλειά στον τομέα της Διαφάνειας.

«Ο κ. Παππάς και ο κ. Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου», επανέλαβε και πρόσθεσε: «Δεν ήμουν στην κυβέρνηση τότε. Δεν γνωρίζω».

Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως τον συνάντησε μετά το Συνέδριο και τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι «όλα καλά».

Πρόσθεσε ότι δεν θα τον αμφισβητήσει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές.  «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε.