Παραταγμένα στη ΔΕΘ τα τρακτέρ – Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica

Τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνεται η 30ή Διεθνής Έκθεση «Αgrotica», ενώ το μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το αγροτικό πετρέλαιο.

Εκατοντάδες τρακτέρ «πολιορκούν» τη ΔΕΘ και σήμερα, Παρασκευή 2/2, ενώ αναμένουν τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη Βουλή, ενόψει και το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνεται η 30ή Διεθνής Έκθεση «Αgrotica», ενώ το μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το αγροτικό πετρέλαιο. Τα τρακτέρ θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Το ρεπορτάζ του Open το πρωί της Παρασκευής

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης φοβάται, και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες».

Παναγροτικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Με εκατοντάδες τρακτέρ, μαύρες σημαίες και πανό, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την Πέμπτη (1/2) περισσότερα από 300 τρακτέρ διέσχισαν την παραλιακή οδό για να καταλήξουν στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 30η Έκθεση Agrotica. Κεντρικό ζήτημα, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, διότι, όπως αναφέρουν οι αγρότες, θέλουν τους πολίτες μαζί τους και όχι εναντίον τους. Μάλιστα, αντιπροσωπεία αγροτών παρέδωσε ψήφισμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Το ακριβό πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, αποτελούν βασικά «αγκάθια» στο κόστος παραγωγής, σύμφωνα με τους αγρότες.

Συμπαραστάτες στον αγώνα τους είναι και οι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης που έφτασαν με τις μηχανότρατές τους στον Θερμαϊκό, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Οι μελισσοκόμοι, στη Λάρισα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. κυρίως σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις και τις νοθείες στο μέλι, έκαψαν ομοιώματα επαγγελματιών του κλάδου τους.

Διαβάστε ακόμη:

Πρωθυπουργός αγρανάπαυσης

«Δηλαδή, o κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχει να προτείνει και να διεκδικήσει από τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι η παύση της αγρανάπαυσης;» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία