Στέφανος Κασσελάκης / Επίσκεψη σε καταυλισμό Ρομά – «Κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Έλληνες είμαστε»

Τον καταυλισμό των Ρομά, στα Σαγαίικα Αχαΐας επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνομίλησε με ανθρώπους που ζουν εκεί, θέλοντας να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για την έλλειψη -πολλές φορές- της πολιτειακής υποστήριξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι κάτοικοι του είπαν πως «κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τους έχει επισκεφθεί ποτέ», ενώ διερωτήθηκε αν «είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας ή είμαστε μια χώρα η οποία βασίζεται στο μίσος και στις αντιπαλότητες;».

Τόνισε, δε ότι «κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Έλληνες είμαστε» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε μία τέλεια χώρα, αλλά μπορούμε λίγη παραπάνω ομόνοια, λίγη παραπάνω ενότητα, λίγη συμπόνοια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Πήγα στον καταυλισμό των Ρομά, στα Σαγαίικα Αχαΐας. Μου είπαν οι κάτοικοι ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τους έχει επισκεφθεί ποτέ.

Για άλλους, είναι για μία κουκκίδα έξω από τον χάρτη. Για εμάς, είναι Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας; Ή είμαστε μια χώρα η οποία βασίζεται στο μίσος και στις αντιπαλότητες;

Κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Έλληνες είμαστε. Μια κουλτούρα που προέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έχει μέσα της μία ηττοπάθεια, έναν ραγιαδισμό ή είμαστε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η οποία τους αγκαλιάζει όλους και θέλει να οικοδομήσει πάνω σε θεμέλια Δικαιοσύνης;

Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε μία τέλεια χώρα, αλλά μπορούμε λίγη παραπάνω ομόνοια, λίγη παραπάνω ενότητα, λίγη συμπόνοια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη».