Δελτίο Τύπου: Δίκη Φώτη Γριβάκη-ΕΛΒΙΖ

Τον χαμό του ανθρώπου της θα βιώσει εκ νέου η οικογένεια του Φώτη Γριβάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στην ELBIZ το 2017. Από την στιγμή εκείνη ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς το δικαστήριο με αποφάσεις  του θεωρεί ότι η υπαιτιότητα για τον θάνατο αφορά στον αδικοχαμένο εργαζόμενο και όχι στην έλλειψη μέτρων ασφάλειας στην επιχείρηση. Γεγονός βέβαια που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς εάν κάποιος παρακολουθήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε ανάλογες περιπτώσεις θα διαπιστώσει πως αυτές κατά πλειοψηφία δικαιώνουν τους εργοδότες. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα στην χώρα μας βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.

Υπενθυμίζεται πως την ώρα που ο Φώτης Γριβάκης εργαζόταν στο λεβητοστάσιο της επιχείρησης σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί και να υποστεί εγκαύματα σε όλο του το σώμα τα οποία και οδήγησαν στην μοιραία κατάληξή του.

Έτσι την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος στο αστικό δικαστήριο  όπου η οικογένεια ελπίζει αυτή τη φορά να βρει δικαίωση για να αναπαυθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο αδικοχαμένος πατέρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στέκεται στο πλευρό της οικογένειας Γριβάκη ελπίζοντας στη δικαίωσή της. Μια δικαίωση που δεν αφορά μόνο στην ίδια αλλά και για όλους εκείνους τους εργαζόμενους που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο χώρο εργασίας ή ακρωτηριάστηκαν. Μια δικαίωση που θα στείλει σαφές μήνυμα στην εργοδοσία πως η ζωή όλων των εργαζομένων μετράει και θα βάλει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία η οποία υποχρεούται να τηρεί κατά γράμμα την νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.  Διαφορετικά ο μακάβριος κατάλογος των συναδέλφων που χάνουν τη ζωή τους θα συνεχίσει να αυξάνεται.  Μια απόφαση που θα αποδεικνύει πως οι άνθρωποι που έφυγαν από κοντά μας έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι μια απλή στατιστική λίστα.