Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο Ξάνθης;

Νοσοκομείο Ξάνθης SOS

 Δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία η από 14/8/2023 επιστολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας, με την οποία δηλώνει αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας της κλινικής. Η εδώ και σχεδόν 1 χρόνο με μπαλώματα λειτουργία της κλινικής, με συνεχείς ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, η συνεπικουρία ελευθεροεπαγγελματιών και στρατιωτικών παθολόγων, δεν έλυσε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα. Η μείωση των υπηρετούντων ειδικευομένων, που είχαν εξ ανάγκης αναλάβει μεγάλο μερίδιο της λειτουργίας της κλινικής (από 9 έμειναν μόλις 2), οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 2 παθολόγοι και 2 ειδικευόμενοι για μία κλινική με 30-40 νοσηλευόμενους. Για το μέλλον κυκλοφορούν διάφορα σενάρια.

Ερωτάμε:

  • Είναι ακριβές ότι το πρωί της 9ης Αυγούστου δεν ήταν σε υπηρεσία κανείς ειδικός παθολόγος;
  • Είναι αλήθεια ότι η συνεπικουρία των στρατιωτικών γιατρών περιορίζεται σε 1 ημέρα εβδομαδιαία;
  • Είναι αλήθεια ότι δεν πληρούνται οι όροι ασφαλούς λειτουργίας της κλινικής;
  • Είναι αλήθεια ότι οι μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία δημιούργησαν παρόμοια προβλήματα στα νοσοκομεία τους;
  • Είναι αλήθεια ότι εξετάζεται πλέον σοβαρά το σενάριο της λειτουργίας μόνο παθολογικών εξωτερικών ιατρείων σε καθημερινή βάση και οι χρήζοντες νοσηλεία θα διακομίζονται σε όμορα νοσοκομεία (Κομοτηνή, Καβάλα, Αλεξ/λη);
  • Είναι αυτό στην πράξη μετατροπή του Γ.Ν.Ξάνθης σε Κ.Υ.;
  • Ναι είναι το σχέδιο της ΝΔ.

Σαν να μην έφθανε η επισφαλής λειτουργία της Παθολογικής, την 16/8/2023 προστέθηκε η κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος του νοσοκομείου για 24 τουλάχιστον ώρες, με αποτέλεσμα την παράλυση της διοικητικής υπηρεσίας και την αδυναμία διενέργειας των περισσότερων εργαστηριακών εξετάσεων!

Και η καταστροφική διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης, απολαμβάνει την  εμπιστοσύνη του Υπουργείου Υγείας!!!

Τελικά έχουν σχέδιο.

Γραφείο Τύπου

Επιστολή προς τη διοίκηση, για το θέμα της Παθολογικής