Στον δρόμο για τη μάχη της 25ης Ιουνίου: Συνεδριάζει το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 5 μ.μ. – Στόχος η αποτίμηση του αποτελέσματος, «όχι με όρους εσωστρέφειας, αλλά με όρους δυναμικής επανεκκίνησης»

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 25/5, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93), με αντικείμενο την αποτίμηση του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου αλλά και την ταχεία προετοιμασία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00.

Είναι δεδομένο, όπως σημειώνει η Αυγή, ότι στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ θα μπουν σε πρώτο πλάνο οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο στρατηγικής και αφηγήματος με σκοπό να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος για την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου.

Αλ. Τσίπρας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη»

Ο Αλ . Τσίπρας πήρε ήδη από τη Δευτέρα πάνω του την ευθύνη και έδωσε το “σύνθημα” πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως η Αριστερά θα παραμείνει εκφραστής των αγώνων του λαού και πέρασε το σαφές μήνυμα ότι η ΝΔ δεν πρέπει να είναι παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο όπου παρέλαβε και κατέθεσε αμέσως τη διερευνητική εντολή από την ΠτΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δηλώσει:

«Δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί, μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε με την απλή αναλογική, χάθηκε πριν τις εκλογές. Δεν έχω λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ, φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμη και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ δεδομένου πως διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν θα έχουμε ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία με μια κυβέρνηση που απέδειξε πως δεν σέβεται τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό.

Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, να δούμε πώς θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών. Θα ασχοληθούμε με τις πληγές της κοινωνίας. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έναν. Αναλαμβάνω ακέραιη την ευθύνη, αλλά στο δικό μου αξιακό σύστημα αυτό σημαίνει πως στέκομαι και δίνω τη μάχη. Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω και μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Και να δώσουμε και μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη όρθιοι, με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση. Αυτό είναι κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα. Αλλά και να παραμείνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων».