Με τη συμμετοχή μας, μπορεί να αλλάξει η ζωή μας…

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου ο Μητσοτάκης φρόντισε να μας υπενθυμίσει πόσο βαθιά αλαζόνας και κυνικός είναι. Η επίθεση στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους και τους ανθρώπους τους, στο έγκλημα των Τεμπών, είναι η συμπύκνωση της αντίληψης με την οποία κυβέρνησε τη χώρα, εδώ και τέσσερα χρόνια. Η προσπάθεια ανασκευής και διαχείρισης από τα γαλάζια στελέχη και τον ίδιο υπήρξε θλιβερή. Ένας πρωθυπουργός μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των ανθρώπων, χωρίς καμία ενσυναίσθηση, ένας γόνος που θεωρεί ότι η εξουσία της χώρας τού ανήκει, ελέω Θεού ή ως χρέος της Ιστορίας.

Σε αυτόν τον πρωθυπουργό και στο σύστημα εξουσίας του, ο ελληνικός λαός έχει την Κυριακή την ευκαιρία να δείξει την πόρτα της εξόδου. Η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση προοδευτικής, προγραμματικής συνεργασίας μακράς πνοής. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. νικητή το βράδυ της 21ης Μαΐου, η περιπέτεια και το πισωγύρισμα στα οποία μας ανάγκασε η χειρότερη Δεξιά της Μεταπολίτευσης, θα τελειώσουν. Αυτό φοβάται ο Μητσοτάκης. Γι’ αυτόν τον λόγο διαστρεβλώνουν και παραποιούν την πραγματικότητα. Η προοδευτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη της κοινωνίας, όμως παράλληλα θα φροντίσει για τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση ευθυνών. Όποιον κι αν αυτές βαραίνουν.

Την Κυριακή οι κάλπες φέρνουν την αλλαγή. Την Κυριακή, η δική μας συμμετοχή μπορεί να ανατρέψει την εικόνα των δημοσκοπήσεων, όπως έχει συμβεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Την Κυριακή οι πολίτες θα μιλήσουν. Οι νέοι και οι νέες, ο ενεργός πληθυσμός, οι άνθρωποι που αγωνιούν πώς θα βγει ο μήνας, έχουν στα χέρια τους τη δύναμη να πάρουν πίσω τις ζωές τους.

Να μην λείψει κανείς από αυτόν τον αγώνα.