Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα

Το μήνυμα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι πιο εφικτή από ποτέ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση που είχε με με τη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου με τίτλο: «Για μια Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας: Στόχοι – Προτεραιότητες – Πολιτικές» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

«Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, αν θέλουμε άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό πέραν του κυρίου Μητσοτάκη, πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κύριο Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η προϋπόθεση. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με απλή αναλογική είναι το κλειδί που θα δρομολογήσει εξελίξεις την επόμενη μέρα για να έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας τετραετίας και σταθερότητας, καθώς όπως είπε, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με αλαζονεία οδήγησαν σε τραγωδίες. Όπως είπε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Παράλληλα σχολίασε και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προανήγγειλε δημόσια μεταγραφές βουλευτών άλλων κομμάτων, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός μιλά για κυβέρνηση “κουρελού” με βουλευτές άλλων κομμάτων. Μία τέτοια κυβέρνηση δεν είναι βιώσιμη και μακρόπνοη σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως είπε, η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο αναγέννησης και ανάταξης και διερωτήθηκε αν το πρόβλημα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι οι πολιτικές του.

Κληθείς να σχολιάσει τις διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, τόνισε ότι οι τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στην κρίση, είναι όμως τα ελληνικά νοικοκυριά.