Ποτάμι οργής από τους μαθητές στην Ξάνθη για τα Τέμπη [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι μαθητές των Λυκείων της Ξάνθης έδωσαν ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία, στις 12:00 το μεσημέρι ενώ η ΕΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας

να ποτάμι οργής σχημάτισαν οι μαθητές στην Ξάνθη το μεσημέρι της Δευτέρας (06/03) πραγματοποιώντας μια μεγάλη πορεία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι μαθητές των Λυκείων της Ξάνθης έδωσαν ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία, στις 12:00 το μεσημέρι ενώ η ΕΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας προκειμένου να στηρίξει τη μαθητική κινητοποίηση.

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και δεκάδες αυτοσχέδια πανό οι μαθητές ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία και κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την εθνική τραγωδία.

Μεταξύ άλλων φώναζαν συνθήματα πως δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για έγκλημα και ζήτησαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα πάνω στις ράγες.

Οι πρόεδροι των δεκαπενταμελών συμβουλίων των μαθητών έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ζητώντας να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο και ποτέ ξανά να μην θρηνήσουμε θύματα, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπάρξουν ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Στα χαρτόνια που κρατούσαν οι μαθητές είχαν γράψει πάνω συνθήματα όπως «πόσες μάνες πρέπει να κλάψουν ακόμη», «πάμε κι όπου βγει», «δεν ήταν έγκλημα, ήταν ανθρώπινες ζωές», «η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη», «μαμά κοιμήσου, μαμά θα αργήσω, μαμά φοβάμαι, μαμά σε αγαπώ».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του XanthiNea.gr από τη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση:

 

 

Πηγή: Left.gr