Νίκη δύο απολυμένων στην Πάτρα: Όταν ο συλλογικός αγώνας νικάει την εργοδοτική τρομοκρατία

syrizaΣτο BSB της Πάτρας είχαν απολυθεί 2 εργαζόμενες. Η πρώτη απολύθηκε κάποιες μέρες πριν την τελευταία Κυριακή επειδή γενικά ζητάει να απεργεί, να πληρώνεται, να είναι προαιρετικές οι υπερωρίες, τα δικαιώματά της δηλαδή.

Οπότε η εταιρία φαίνεται πως ήθελε να απαλλαγεί από αυτήν και να δώσει ένα «μήνυμα» ώστε το κατάστημα να ανοίξει χωρίς απεργούς και «προβλήματα».

Την Κυριακή όμως, με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και τη μαζικότατη περιφρούρηση της απεργίας από το λαό της Πάτρας που αντιστέκεται, τοκατάστημα έμεινε κλειστό.

Η δεύτερη  απολύθηκε επειδή δεν έμεινε έξω από το χώρο να περιμένει μήπως σπάσει η περιφρούρηση!!!

Η απείρου κάλλους εργοδοτική τρομοκρατία δεν πέρασε, αφού την Τετάρτη 6/10, ημέρα Απεργίας, βρέθηκε απέξω το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και αγωνιζόμενα κομμάτια της Πάτρας (μέλη άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.), έκλεισαν την είσοδο με πανό, ενημέρωσαν με φυλλάδια εργαζόμενους, πελάτες και περαστικούς και απαίτησαν διά στόματος της προέδρου του σωματείου να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος δεσμεύτηκε ότι «τις περιμένει πίσω για δουλειά», όπως και το σωματείο δεσμεύτηκε ότι αν απειληθούν ξανά δικαιώματα εργαζόμενων θα και είναι πάλι εκεί!

Και είναι σίγουρο πως θα είναι όλοι και όλες εκεί, ξανά και ξανά, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενωμένοι, συλλογικά και μαχητικά, να διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη νίκη, αν και μικρή, δίνει μήνυμα ειδικά για την πόλη της Πάτρας, αλλά και συνολικότερα. Σηματοδοτεί την δύναμη που μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι όταν δεν φοβούνται, αντιστέκονται, στρέφονται στους συλλογικούς αγώνες.

Σηματοδοτεί τη δύναμη της αλληλεγγύης των «από κάτω» απέναντι στο φόβο. 

– See more at: http://left.gr/news/niki-dyo-apolymenon-stin-patra-otan-o-syllogikos-agonas-nikaei-tin-ergodotiki-tromokratia#sthash.5SLwY2Gl.dpuf