Γ. Χατζηθεοδώρου: “Κυβέρνηση σκανδάλων και αισχροκέρδειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Γεννήθηκε κάτι νέο στο Δήμο Ξάνθης που θα πάει την πόλη μπροστά”

‘’Το σκάνδαλο ‘Μητσοτάκης Gate’ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα από τη μεταπολίτευση.

Η ΕΥΠ από το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη παρακολουθούσε μέχρι και τον Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και υπουργούς της ίδιας του της κυβέρνησης’ υποστήριξε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο Συντονιστής της Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’  κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, προσθέτοντας ότι για την πολιτική ζωή της χώρας αντίστοιχης βαρύτητας είναι  οι επαναλαμβανόμενες υποθέσεις σκανδάλων με πρωταγωνιστές βουλευτές της ΝΔ, αναφερόμενος στις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα -εστιάζοντας στη μη διαγραφή του Θ. Χειμάρα που προφανώς, είπε,  θα επαναπροστεθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν-  εκτιμώντας ότι σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας κι άλλες υποθέσεις και κάνοντας λόγο για ‘ακραίες συμπεριφορές’.

‘Ο κόσμος κατανοεί πια τι συμβαίνει. Πολλά σκάνδαλα και η αισχροκέρδεια να κυριαρχεί σε εποχή οικονομικής ένδειας της κοινωνίας. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι έχει να φέρει η κυβέρνηση του άλλα 30 νομοσχέδια μέχρι τις εκλογές. Για να μοιραστούν σε λίγους, εκτιμώ, τα δις του Ταμείου Ανάκαμψης… Κατά τα’ άλλα δίνει αυξήσεις της τάξης του 7, 7 %  σε χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς, όταν ήδη μέσα σε λίγους μήνες έχουν χάσει το 20% του εισοδήματος τους. Την ίδια ώρα 5,5 δις κέρδη των τραπεζών , 14,5 δις υπερκέρδη παρόχων και 3,5 δις των διυλιστηρίων ακόμη αναμένεται να τα φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης με 90%. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει λάθη. Εφαρμόζει την πολιτική του και στηρίζει τους χορηγούς του…’ δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι είναι αδιανόητο και ανεξήγητο πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές της ενέργειας, όταν ήδη έχουν πέσει σε Ισπανία και Πορτογαλία ενώ η Τσεχία κατέγραψε αρνητικές τιμές. Εξέφρασε την απορία πως είναι δυνατόν στο 80% των φορολογικών δηλώσεων να δηλώνεται εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ , με επίσημα στοιχεία,  κι αν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με άλλα επιχειρήματα εκτός από τη φοροδιαφυγή…

Υποστήριξε ότι το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, τακτοποίησε το δημόσιο χρέος, άφησε γεμάτα ταμεία ενώ τα παρέλαβε άδεια και έθεσε τις βάσεις για την ανασύνταξη της οικονομίας της χώρας με αναπτυξιακό πρόσημο. Όταν το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία και έχοντας ήδη ταμεία γεμάτα, αλλά και ευελιξία κινήσεων από τις αποφάσεις της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης :’ επέλεξε να μη δώσει τα απαραίτητα και αναγκαία χρήματα για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο σήκωσε πάνω του την ένταση και το βάρος της πανδημίας. Δεν ενίσχυσε τα δημόσια νοσοκομεία, δεν έφτιαξε τις απαραίτητες ΜΕΘ, δεν προσέλαβε γιατρούς και νοσηλευτές . Και θα θυμίσω εδώ την τελευταία έκθεση των Τσιόδρα –Λύτρα για τη διαχείριση της πανδημίας η οποία ήταν αποκαλυπτική. Κι έρχονται τώρα και βγαίνουν στην επιφάνεια τα δις του βουλευτή Πάτση και τα χιλιάδες ευρώ του βουλευτή Χειμάρα , οι οποίοι όντας νομοθέτες δεν γνώριζαν τα ασυμβίβαστα τους…Είναι δυνατόν;’.

Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

Έτοιμος για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμο, τόνισε, όπως και ο κομματικός μηχανισμός, όποτε κι αν προκηρυχθούν εκλογές. Υπενθύμισε ότι ήδη το κόμμα και σε επίπεδο επικράτειας, όπως και σε τοπικό, έχει εμπλουτιστεί με νέα στελέχη τα οποία είναι έτοιμα να δώσουν τη μάχη για την ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης και για δικαιοσύνη παντού.

Οι εκλογές για την Τ.Α

‘’Η Ξάνθη θα πάει μπροστά. Γεννήθηκε κάτι νέο που θέλει να προσφέρει και θέλει ν’ αλλάξει την εικόνα της πόλης.  Μια πόλης βρώμικης, με ένα κυκλοφοριακό χάος και μια δημοτική αρχή που ολοκληρώνει ότι ξεκίνησαν οι προηγούμενες και κανένα νέο έργο. Με ένα προϋπολογισμό αντιγραφή του προηγούμενου και κανένα σχεδιασμό. Η δική μου ανάγνωση είναι ότι  αυτή η τακτική είναι καταστροφική’ υποστήριξε ο κ. Χατζηθεοδώρου, προσθέτοντας ότι η νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με τη σύμπραξη των τριών παρατάξεων και με συνεργαζόμενους, εισπράττει ήδη εξαιρετικά θετικά μηνύματα από την τοπική κοινωνία, αλλά και υποστηρικτές:’ δεν δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε τι σημαίνει συνεργασία και σύνθεση απόψεων αφού με τα νομοθετήματα του κ. Θεοδωρικάκου ουδέποτε εφαρμόστηκε η απλή αναλογική. Δημιουργήθηκαν δημοτικές αρχές μειοψηφίας με απόλυτη κυριαρχία και τα  αποτελέσματα είναι ορατά 3,5 χρόνια μετά’ είπε, προσθέτοντας ότι το εγχείρημα των τριών παρατάξεων δεν ήταν εύκολο, αφού υπήρχαν διαφορές, όμως η κοινή πίστη ότι όλοι μαζί μπορούν να οδηγήσουν μπροστά την πόλη, ήταν καταλυτική.  Πρόσθεσε ότι δεν θορυβούνται από ‘πολιτικούς εκβιασμούς’ ενώ πολύ σύντομα θα παρουσιάσουν τις θέσεις της παράταξης.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του η δημοτική αρχή για δηλώσεις του που αφορούσαν το κολυμβητήριο, καθώς και στην ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διατάχθηκε στην υπηρεσία όπου εργάζεται. Σημείωσε για την υπόθεση που τον αφορά και θα εκδικαστεί το Μάϊο ότι ο ίδιος ως δημόσιος υπάλληλος δεν αποθαρρύνεται από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να προσφέρει στα κοινά, ούτε και φοβάται τη δικαιοσύνη.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε υποθέσεις που αφορούν το δήμο και εξετάζονται από τη δικαιοσύνη στις οποίες καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας τις τελευταίες ημέρες.

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου