«Πολλά σημεία του βιβλίου δεν θα αρέσουν στο ΔΝΤ»: Tο Left.gr στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλ. Τσακαλώτου (βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία, 2015-2019», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεμέλιο – Μίλησαν η Β. Αρανίτου, ο Α. Ξανθός και ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 – 2019» το οποίο επιμελήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος:

Δείτε την εκδήλωση:

Για το βιβλίο συζήτησαν οι:

  • Βάλια Αρανίτου, καθηγήτρια τμήματος Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
  • Ανδρέας Ξανθός, π. υπουργός Υγείας, Τομεάρχης Υγείας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. υπουργός Οικονομικών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς απειλής για την δημοκρατία

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας:

Είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι, αν χρειαστεί, να ξαναβγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια χώρα δημοσιονομικά ασφαλή, με γεμάτα ταμεία και κοινωνική συνοχή και σήμερα αυτή η χώρα δεν έχει χάσει μόνο αυτά τα κεκτημένα αλλά και κάτι ακόμη πολυτιμότερο. Βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς θεσμικής κρίσης, μια πρωτοφανούς απειλής για την ίδια τη δημοκρατία».

Όπως είπε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχει πάντα δικλείδα ασφαλείας απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση. Είμαι βέβαιος, ότι απέναντι και στη σημερινή κρίση και πάλι η δημοκρατία θα είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις. Και αυτή τη φορά θα είναι ακόμα πιο πειστικές. Γιατί οι μάχες φέρνουν εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα σε αυτές και σε αυτούς που τις δίνουν».

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Προδημοσίευση: Η μαρτυρία της ομάδας διαπραγμάτευσης 2015-2019

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής προδημοσίευσε ένα απόσπασμα του συλλογικού τόμου «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία, 2015-2019», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεμέλιο. Διαβάστε το απόσπασμα εδώ