Σκάνδαλο υποκλοπών: Έντρομοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ από τις πρακτικές Μητσοτάκη

Ισχυρό σοκ στους υπουργούς και συνολικά στην ΚΟ της ΝΔ προκάλεσαν τα στοιχεία για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ. Υπουργοί και βουλευτές σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις εμφανίζονται έντρομοι από τις πρακτικές Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το εύρος του οποίου μέρα με τη μέρα παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης / Σε πανικό μετά τις αποκαλύψεις – Έστησε έκτακτο σόου πλάι στον Χατζηδάκη

Όπως λένε υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, τα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη που αποκαλύφθηκαν είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η τελευταία άμυνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το επιχείρημα πάνω στο οποίο δομούσαν τις απαντήσεις τους όλα τα στελέχη της ΝΔ. Και η τελευταία άμυνα ήταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία παρά μόνο λίστες πολιτικών προσώπων που δήθεν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, χωρίς τεκμήρια.

Οι διάλογοι – τεκμήρια που αποκαλύφθηκαν για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την  ΕΥΠ τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 και το λιγότερο για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλάζουν τελείως το πολιτικό σκηνικό με τους υπουργούς και τους βουλευτές να φοβούνται τι άλλο πρόκειται να αποκαλυφθεί και κυρίως τι πρόκειται να συμβεί εάν δουν το φως της δημοσιότητας καταγεγραμμένες συνομιλίες από την ΕΥΠ των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δραπετεύσει από τη Βουλή όταν δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο Κωστής Χατζηδάκης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος. Στελέχη της ΝΔ, τρέμουν τώρα μήπως δημοσιευθούν και συνομιλίες του Φλώρου που κατέγραψε η ΕΥΠ με περιεχόμενο που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Όπως έλεγαν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις η σκαστή παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, είναι το κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο που καταδεικνύει ότι όλοι οι υπουργοί που είχαν βρεθεί στις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων, είχαν τεθεί πράγματι σε επισύνδεση. Και αυτό που τρέμουν είναι ότι είναι, πλέον, είναι τεράστιος ο κύκλος των υπό παρακολούθηση προσώπων από την ΕΥΠ καθώς ένας υπουργός μιλούσε με συναδέλφους του, με βουλευτές, με επιχειρηματίες και με εκδότες για μείζονα θέματα.

Εξαιρετικά πικρόχολα σχόλια επεφύλαξαν και για την ανεκδιήγητη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες Κυριακή (11/12) έχοντας στο πλάι του τον Κωστή Χατζηδάκη σε μια προσπάθεια να πείσει αλλά χωρίς επιτυχία ότι όλα βαίνουν καλώς. Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πει το παραμικρό για τις σαρωτικές αποκαλύψεις της παρακολούθησης των υπουργών του και το μόνο που ψέλλισε να πει ήταν ότι η κυβέρνηση «δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα.

Καλύτερα αποτυχημένος παρά ένοχος

Μοναδική έγνοια του Μαξίμου είναι να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το κάδρο και να προβληθεί ως αφήγημα ότι υπάρχει παράκεντρο εντός της ΕΥΠ που δρούσε εν αγνοία του πολιτικού και διοικητικού επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, δηλαδή, του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφήγημα που υπουργοί και βουλευτές εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να «περάσει» στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος. Αφήγημα που καταδεικνύει, επίσης, πόσο απελπισμένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του καθώς προτιμούν να υποστηρίξουν ότι είναι αποτυχημένος και ότι δεν ελέγχει τίποτα παρά ότι είναι ένοχος.

Πηγή: ΑΥΓΗ