Συνέντευξη του Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εφημερίδα ” ΘΡΑΚΗ”

Γ. Χατζηθεοδώρου: «Ανέκαθεν καλή η σχέση μας με την μειονότητα… «μέρα με την νύχτα» Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν

Για «στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει την πρωτιά του 2019,  στους νομούς της επικράτειας που έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά» κάνουν λόγο αθηναϊκά δημοσιεύματα, που συμπεριλαμβάνουν – όπως είναι φυσικό – και τον Νομό Ξάνθης. Πως σκοπεύει όμως να το πετύχει αυτό και σε ποιες ενέργειες θα προβεί η τοπική κομματική οργάνωση;

Με αφορμή το παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος επιβεβαιώνει την πληροφορία και εξηγεί μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «παρών» σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, του τόπου σε όλη την διάρκεια.  Παράλληλα, ο ίδιος αναφερόμενος στην μειονότητα, χαρακτηρίζει «ανέκαθεν καλή» την σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφορικά με τους δύο εν ενεργεία μειονοτικούς βουλευτές (σ.σ. Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν) τους διαχωρίζει με την φράση «μέρα» και «νύχτα».

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδώρου, αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια για τον Ν. Ξάνθης,  επισημαίνει ότι αυτά δεν απασχολούν σήμερα το κόμμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι…δεν υπάρχουν ούτε ex officio θέσεις.

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ‘’ΠΡΩΤΙΑ’’ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΜΟΝΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΗΤΑΝ «ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ »

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζηθεοδώρου, επισήμανε στην «Θ» ότι «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι να είμαστε πρώτοι στις επόμενες – άμεσες πιστεύουμε  – εθνικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν σε λίγο καιρό και αυτό βέβαια σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια και πολύ ξεκάθαρος. Όσον αφορά στην πρωτιά στην Ξάνθη, νομίζω ότι τις τελευταίες πέντε εθνικές αναμετρήσεις που έγιναν, τουλάχιστον στον δικό μας νομό, είμαστε πρώτοι (από το 2012 έως και σήμερα). Άρα, αυτός είναι επίσης ο τοπικός στρατηγικός στόχος. Να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι, γιατί νομίζω ότι ήδη έχουμε δείξει και στον κόσμο ότι και ως αντιπολίτευση από το 2019 και μετά, ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο ήταν «παρών» σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν, με πάρα πολλές ερωτήσεις από τον τοπικό μας Βουλευτή κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, όσον αφορά στην παιδεία, στην υγεία κ.α. Και βέβαια ήμασταν μια Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης, μαζί με τις οργανώσεις μελών, οι οποίες βρίσκονταν παντού με παρεμβάσεις, με κινητοποιήσεις και στον αγώνα που ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Άρα, είμαστε σίγουροι γιατί και οι δημοσκοπήσεις – τις οποίες εμείς κάνομε στον κόσμο και όχι μέσω των εταιρειών του Θεοδωρικάκου και των λοιπών – αυτό ακριβώς μας λένε. Ότι ο κόσμος πλέον μας περιμένει και θα συνεχίσει να είναι μαζί μας και να μας στηρίζει. Πιστεύουμε ότι θα πάμε και καλύτερα από την προηγούμενη φορά που πήραμε το 39% και ήμασταν πάλι πρώτοι στον νομό».

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΖΕΙΪΜΠΕΚ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΧΑΝ – ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΛΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Αναφορικά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την μειονότητα (ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Ζεϊμπέκ) ο κ. Χατζηθεοδώρου, τονίζει ότι «υπάρχει μια μικρή διαφορά. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά εκπροσώπησε την μειονότητα και μιλώ αναφορικά με τις ψήφους στην περιοχή μας, μέσω του Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, ο οποίος πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι της μειονότητας (πάνω από 75%-80%). Άρα, σύγκριση ανάμεσα στον Χ. Ζεΐμπέκ και στον κ. Μπουρχάν, δεν μπορεί να υπάρξει. Και αν συγκρίνει κανείς και την κοινοβουλευτική του παρουσία από το 2012 μέχρι σήμερα, αλλά και την κοινοβουλευτική παρουσία του κ. Μπουρχάν, είναι «η μέρα με την νύχτα». Αυτό όμως, εμάς δεν μας αφορά. Εμείς, ξέρουμε ότι οι σχέσεις της αριστεράς με την μειονότητα ήταν ανέκαθεν πολύ καλή, διότι υπάρχει μια τίμια και ειλικρινής σχέσης. Και αυτό νομίζω και ότι φαίνεται και έχει πλέον καταγραφεί με όλες αυτές τις «πρωτιές» που είχαμε. Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο Χ. Ζεϊμπέκ είναι ουσιαστικά ο πρώτος βουλευτής του νομού – εδώ και πάρα πολλά χρόνια – από όλα τα κόμματα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι δεν δικαιούνται πλέον να μιλάνε για μειονότητα. Την είχαν εγκαταλείψει έτσι και αλλιώς, για πάρα πολλά χρόνια. Αυτός ο οποίος εξέφρασε την μειονότητα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και θεωρώ ότι μας τιμούν και με την εμπιστοσύνη και με την ψήφο τους. Και βέβαια είδαμε και την μεγάλη συμμετοχή στις 15 Μάη, στις εσωκομματικές εκλογές όπου εκατοντάδες μέλη από την μειονότητα, έγιναν μέλη του κόμματος και μάλιστα για πρώτη φορά, δείχνοντας και εγγράφως πλέον (συνειδητά) την εμπιστοσύνη τους στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ».

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ EX OFFICIO ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ»

«Θεωρούμε ότι θα είμαστε το πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά από την Νέα Δημοκρατία, οπότε δεν μιλάμε για μεταστροφή, αλλά για αύξηση των δυνάμεων, τις οποίες τις είχαμε ούτως ή άλλως. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε φτάσει και στο 49.5%, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δέκα χρόνια κυμαίνεται από το 39.5% έως το 49.5%. Κάπου εκεί ανάμεσα πιστεύω ότι θα είμαστε και πάλι. Εννοείται πως θα είμαστε πρώτοι. Δεν έχουμε καμία αγωνία με αυτό. Για εμάς, ο μεγάλος στόχος είναι να συμβάλλουμε όσο μπορούμε περισσότερο, για να αλλάξουν σήμερα οι πολιτικές και όχι μόνον στην Ξάνθη, αλλά σε όλη την Περιφέρεια και σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ ότι το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο που περιμένουμε τις εκλογές (γιατί εμείς είμαστε έτσι και αλλιώς σε προεκλογική περίοδο, εδώ και πάρα πολύ καιρό και δουλεύουμε επάνω σε αυτό) θα δικαιωθούμε και θα δικαιώσουμε και τον κόσμο» συνέχισε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τα ψηφοδέλτια στον Ν. Ξάνθης, ο κ. Χατζηθεοδώρου σημειώνει ότι «τα ψηφοδέλτιά μας, δεν είναι κάτι που μας απασχολεί σήμερα, γιατί οι υποψηφιότητες είναι αρκετές και υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες στην Κεντρική Επιτροπή. Ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες το επόμενο διάστημα, γιατί είναι ανοικτή αυτή η διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια δεν έχει «κλείσει» τίποτα. Η Κεντρική Επιτροπή, θα προτείνει κάποια ονόματα, θα έρθουν στην Νομαρχιακή Επιτροπή, η οποία θα κάνει τις δικές της προτάσεις και με δημοκρατικές διαδικασίες, θα καταλήξουμε στους πέντε υποψηφίους, όπως κάνουμε πάντα. Δεν υπάρχει άγχος για εμάς. Δεν έχει κλειδώσει τίποτα και δεν υπάρχουν ex officio θέσεις. Και είναι κρίμα να μιλάμε για  ex officio θέσεις σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να βάλει την υποψηφιότητά του και σύμφωνα με αυτά που έχει πράξει στο προηγούμενο διάστημα ή σύμφωνα με αυτά που έχει δημιουργήσει ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας στην πόλη και να είναι πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν λοιπόν ex officio θέσεις και νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι ικανοί, πρέπει να προηγηθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος ήταν βουλευτής, πρέπει να είναι πάλι αν – ιδιαίτερα – δεν έχει παράξει έργο. Ίσως κάποιοι έχουν κάνει και αρνητική εντύπωση. Οπότε, είναι κάτι που θα λυθεί εσωκομματικά και νομίζω ότι είναι το εύκολο κομμάτι για εμάς».

«ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ‘’ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ’’ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ‘’ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ’’ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ‘’ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ’’»

Τέλος, σε σχόλιο της «Θ» για το ότι για τους περισσότερους αποτελούν «πονοκέφαλο» τα ψηφοδέλτια, ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι «αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι πάντα σκέπτονται τον εαυτό τους. Υπάρχει μια ιδιοτέλεια. Σε εμάς, στην αριστερά, δεν υπάρχει ιδιοτέλεια και όπου υπάρχει πρέπει να «ξηλώνεται». Τέτοια «καρκινώματα» προσπαθούμε να τα βγάλουμε από τον δικό μας χώρο. Όχι ότι δεν υπάρχουν. Θα είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές και θα «πολεμούμε» για να είναι όσο γίνεται λιγότερα, αυτά».,

Πηγή: ΘΡΑΚΗ