Έρευνα Prorata : Ο Μητσοτάκης γνώριζε για τη λίστα των υποκλοπών – Παραίτηση ζητά 1 στους 2

Δεν φαίνεται να έχουν πειστεί οι πολίτες παρά τις εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου να… κουκουλώσει την υπόθεση.

Αυτό αποδεικνύεται από έρευνα της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με την οποία το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει τη λίστα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento, καθώς συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες», ενώ στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι παρακολουθούνταν ή όχι από την κυβέρνηση αυτά τα πρόσωπα, αρνητικά απάντησε μόλις το 25%! Οι ηλικίες 17 έως 34 ετών απάντησαν θετικά σε ποσοστό 80%, ενώ θετικά απάντησαν ακόμα το 83% των αναποφάσιστων και το 48% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί».

Έρευνα Prorata
Έρευνα Prorata

Να παραιτηθεί ζητά το 50%

«Λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα», λέει το 50% των ερωτηθέντων, ενώ 45% είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Μεταξύ αυτών που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού είναι το 64% της ηλικίας 17 έως 34 ετών και το 47% της ηλικίας 35-54, το 52% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 55% των αναποφάσιστω και το 50% των κεντρώων.

Έρευνα Prorata

Και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν αντικατάσταση Δεμίρη

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να αντικατασταθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης με πρόσωπο ευρείας πολιτικής αποδοχής, το 71% υπέρ της αλλαγής αυτή, το 65% ζητά να αντικατασταθεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ενώ το 87% ζητάει να θεσμοθετηθεί η καθολική απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικούPradator στη χώρα.

Μάλιστα, το 41% από αυτούς που ζητούν την αντικατάσταση του Δεμίρη είναι και το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ (!), το 76% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 75% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 77% των κεντρώων, το 50% των κεντροδεξιών και το 38% των δεξιών!