Σκάνδαλο Πάτση : Τίνος είναι, βρε γυναίκα, τα ΕΛ.ΤΑ.;

Κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Η διαφθορά στα καλύτερα της!

Παντί τρόπω προσπαθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (και ένα σύστημα που τον στηρίζει) να πείσει ότι δεν έχει εποπτεία επί των ΕΛ.ΤΑ. και επομένως δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο Πάτση, που ακουμπά και τα ταχυδρομεία.

Το ερώτημα είναι πού «ανήκουν» τα ΕΛ.ΤΑ.

Το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 81 Τεύχος A΄ 119/08.07.2019, που αναφέρεται στην ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο άρθρο 2 ορίζει ότι «στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, οι παρακάτω φορείς και νομικά πρόσωπα», ανάμεσα στα οποία είναι «τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών εταιρειών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων»

Στην προσπάθειά τους όμως να σωθεί ο Κ. Πιερρακάκης, δημιουργούν νέο πρόβλημα στο Μαξίμου. Δείχνουν ότι τα ΕΛ.ΤΑ. «ανήκουν» στο υπερταμείο, άρα εμπλέκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που εποπτεύει το υπερταμείο!

Σημειώνεται ότι ο Κ. Πιερρακάκης διακινεί ότι τα ΕΛ.ΤΑ. δεν ανήκαν ούτε πριν το 2019 στο υπουργείο του. Όμως το Προεδρικό Διάταγμα καθαρά αναφέρει ότι ΕΛ.ΤΑ., ΕΚΟΜΕ, Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος μεταφέρονται «από το καταργούμενο με τις διατάξεις του παρόντος υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης».

Επίσης, στο ΦΕΚ (Β΄ 2902/9.7.2019) με τις αρμοδιότητες του Κ. Πιερρακάκη στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι του «ανατίθεται […] η διοίκηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και η εποπτεία των φορέων που υπάγονται σε αυτό», δηλαδή και των ΕΛ.ΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Le Monde – Αποκάλυψη / Ο Πιερρακάκης, το Σχέδιο Ανάκαμψης και η σύγκρουση συμφερόντων με την εταιρία PwC

.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Κυριάκος Πιερρακάκης : Κρύβεται για το σκάνδαλο Πάτση – Ρίχνει την ευθύνη στα ΕΛΤΑ