Γ. Χατζηθεοδώρου: “H ακρονεοφιλελεύθερη πολιτική Μητσοτάκη, ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση” Κριτική και προς τη δημοτική αρχή

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς κυρίως στην αντιμετώπιση των οικονομικών ζητημάτων και της ενεργειακής κρίσης, άσκησε ο Συντονιστής της  Ν.Ε   ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ Ξάνθης  κ. Γιώργος  Χατζηθεοδώρου σε συνέντευξή του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη εποχή από το 2019, είπε ο κύριος Χατζηθεοδώρου, γιατί μετά την οικονομική κρίση, ακολούθησε η υγειονομική κρίση και τώρα έχουμε την ενεργειακή κρίση. Παρόλο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μεριμνήσει να αφήσει ανοιχτό δημοσιονομικό χώρο, αλλά και ένα σημαντικό ‘μαξιλάρι’ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ασκώντας παράλληλα κριτική ο κύριος Χατζηθεοδώρου και  στις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα ενεργειακά θέματα χαρακτήρισε άτολμη και ανίσχυρη την ΕΕ να αντιμετωπίσει την κρίση, λόγω της υψηλής εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και της αλαζονείας κυρίως της Γερμανίας, που οδήγησαν την Ευρώπη σε αυτό το σημείο, ενώ ευθύνες καταλόγισε και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία με τις επιλογές της και τα εκούσια λάθη της, έχουν ως αποτέλεσμα μία πανίσχυρη Αμερική να έρχεται στην Ευρώπη, ενώ ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας βοήθησε την Τουρκία, η οποία, σύμφωνα τον κύριο Χατζηθεοδώρου, βλέπει την ενδοτικότητα της χώρας μας –κάτι που φάνηκε, είπε,  και από την ομιλία Μητσοτάκη στη Γ.Σ του ΟΗΕ-  λέγοντας χαρακτηριστικά “είμαστε οι παρίες της ΕΕ και πιόνι των Αμερικανών’’, διευκρινίζοντας όμως ότι είναι  ‘’προφανώς ψέμματα όλα αυτά που υποστηρίζει η Τουρκία στην προκλητική ρητορική της.’’

Ακούστε τον κ. Γ. Χατζηθεοδώρου.

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για ενεργειακή κρίση και ακρίβεια

Η επίσημη φτώχεια στη χώρα μας είναι στο 28%  και έφθασε ο πρωθυπουργός, που κατηγορούσε τα επιδόματα, να δίνει σήμερα και αυτός επιδόματα, και ενώ με τις ακρο-νεοφιλελεύθερες πολιτικές του έχει διαλύσει την μεσαία τάξη, συνεχίζει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή ήταν και η κριτική που άσκησε ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι παίζουν ‘’βρώμικο παιχνίδι’’ εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρουσιάστηκαν  από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κύριος Χατζηθεοδώρου υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιόδου που όλα δείχνουν ότι θα έχει διάρκεια. Στάθηκε στην επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ  φέρνοντας ως παράδειγμα πρώτον τη Γερμανία, η οποία κρατικοποιεί τον ενεργειακό της κολοσσό για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την χερσόνησο της Ιβηρικής που με τις εξαιρέσεις που πέτυχε στο ενεργειακό δείχνει τον δρόμο.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, έτσι ώστε να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και στην ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών,  ένα μέτρο που θα προστατεύσει τους εργαζόμενους τη στιγμή που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ένα ακόμη θέμα στο οποίο επικέντρωσε την κριτική του ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου ήταν το δημόσιο σύστημα υγείας λέγοντας ότι ενώ η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα λόγω της πανδημίας να φτιάξει το δημόσιο σύστημα υγείας δεν το έπραξε, τα νοσοκομεία δεν έχουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η χώρα μας μετρά χιλιάδες θανάτους από τον κορονοιό, εντός και εκτός ΜΕΘ,  κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη μελέτη Λύτρα: ‘’Την απάντηση θα την δώσει ο ελληνικός λαός, εμείς είμαστε εδώ για να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει’’ είπε χαρακτηριστικά , ενώ για μια ακόμη φορά στηλίτευσε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και στις δραματικές του ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εκλογές και η απλή αναλογική

‘’Η απλή αναλογική θα εκπλήξει στις εκλογές, εμείς απευθυνόμαστε στο μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας που υποφέρει, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να επιφέρει τον εθνικό διχασμό στη χώρα. Στόχος είναι ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ο χώρος για συνεργασίες και στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ.

Δημοτικά πεπραγμένα

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου αναφερόμενος στα δημοτικά πεπραγμένα  λέγοντας  ότι ‘’η πόλη καταρρέει και απαξιώνεται καθημερινά, η Δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη, δεν έχουν γίνει έργα, παρά μόνο μελέτες και το μοναδικό έργο είναι το κολυμβητήριο, μία μόνο δεξαμενή’’ υποστήριξε για να προσθέσει :’’τουλάχιστον είμαστε ευχαριστημένοι που τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν πλέον στα κολυμβητήρια των γειτονικών πόλεων, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο σε αυτό, σε ένα έργο που θα μπορούσε να είναι έτοιμο από το 2020.’’

‘’Βιώνω ένα απαξιωμένο Δημοτικό Συμβούλιο και έναν βασιλιά Δήμαρχο, δήλωσε ο κύριος Χατζηθεοδώρου, αφού αυτό είναι το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Τάκη Θεοδωρικάκου, ως υπουργού Εσωτερικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση’’ σημείωσε αναφορικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την απλή αναλογική.

Η “νέα” δημοτική αρχή δεν είναι νέα, είπε ο κύριος Χατζηθεοδώρου, αφού οι περισσότεροι είναι αυτοδιοικητικοί με εμπειρία, όπως ο Δήμαρχος, που διετέλεσε για 35 χρόνια δημοτικός σύμβουλος , ενώ αναφερόμενος στη σύμπραξη των 4 δημοτικών συνδυασμών είπε ότι ‘’οι 3 συνεχίζουμε, ο κύριος Παπαχρόνης  συμμετείχε ως πρόσωπο από εκεί και πέρα θα αποφασίσει η παράταξη του’’ σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου