ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ξάνθης: «Εννέα χρόνια μετά τίποτα δεν έχει τελειώσει»

9 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του νεοναζιστή μέλους της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά.

Ο θάνατός του πυροδότησε ένα ισχυρό κίνημα που ανέδειξε τα πραγματικά κίνητρα της δολοφονίας του αντιφασίστα καλλιτέχνη και μαζί με τους δικηγόρους στα  δικαστήρια έστειλε τους δολοφόνους του στη φυλακή ενώ ταυτοποίησε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

9 χρόνια μετά τίποτε δεν έχει τελειώσει και τίποτε δεν εξασφαλίζει τον εφησυχασμό μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης σταθερά συμμετέχει και τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ακολουθεί το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα

Ημέρα μνήμης, εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια, σε δεύτερο βαθμό η δίκη, μεγάλη δίκη η οποία κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Του δε Βασίλη δεν έχει ξεκινήσει καν . Έχουμε κι άλλες δίκες μπροστά μας. Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα, εννέα χρόνια, οικογένειες φίλοι , όσοι έχουν πονέσει δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι όπως την πρώτη μέρα.

Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο , να τον σηκώνουμε στους ώμους μας, και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία, τον δολοφόνησαν φασίστες, αυτής της χώρας που το σύστημα τους έβγαλε πάνω. Θυσία την πήρε ο αντιφασιστικός κόσμος στην πλάτη του και την σηκώνει. Είναι μια στυγερή δολοφονία εν καιρώ ειρήνης στο σπίτι του.

Μήνυμα αλληλεγγύη, αγάπη, Ειρήνη, αδελφοσύνη , όλα αυτά που πρέσβευε το παιδί μου, τις αξίες αυτής της ζωής, κι όχι σε αυτό το χαμό που γίνεται σήμερα.