Ηχηρή αντίδραση φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Μαζικές κινητοποιήσεις απ’ το φοιτητικό κίνημα ενάντια στις Ομάδες Προστασίας(!) Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).
Καταστολή και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Με χημικά και ξύλο έπιασαν δουλειά οι αστυνομικοί που προσελήφθησαν για τα πανεπιστήμια.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων και τους αγώνες που προηγήθηκαν εδώ και μήνες απ’ το φοιτητικό κίνημα οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) πρωτοεμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, χωρίς να περάσουν απαρατήρητοι από το φοιτητικό κίνημα.

Εκατοντάδες νεολαίοι έστησαν φράγμα στην είσοδο του Πανεπιστημίου στην Ούλοφ Πάλμε και στην Κοκκινοπούλου στην πύλη του ΕΜΠ.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ η αστυνομία θέλησε να διαλύσει το πλήθος (Ούλοφ Πάλμε) και τελικά έκανε χρήση χημικών. Για λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση που εκτονώθηκε με την οπισθοχώρηση των ΜΑΤ.

Η ένταση που σημειώθηκε προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Φίλη που σχολίασε πως «πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές» κρίνοντας πως η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

► Μετά τις μαζικές αντιδράσεις ο επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους φοιτητές ότι δεν θα εισέλθουν (τη Δευτέρα) στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης!

►Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο ΕΚΠΑ για το πρωί της Τρίτης (07.00) προκειμένου και πάλι να παραταχθούν απέναντι από την πανεπιστημιακή αστυνομία και να εμποδίσουν την είσοδό της στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Περίπου 400 άτομα παραμένουν στο ΕΚΠΑ και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Τα “μαθήματα” της Ακροδεξιάς του Μητσοτάκη άρχισαν στα πανεπιστήμια. Μαζί αρχίζουν και τα όργανα, η κατακρήμνιση της κυβέρνησης του και ένας ζεστός χειμώνας στην εκπαίδευση.