Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Τον γύρο του κόσμου κάνει η αμήχανη απολογία Μητσοτάκη. Κοινώς, ρεζίλι.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το Associated Press κάνουν εκτενή αναφορά στην «άγνοια» του Κυριάκου Μητσοτάκ

Θέμα στα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων έγινε το απονενοημένο διάβημα του πρωθυπουργού να πείσει ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι δεν έχει καμία ευθύνη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Δημοσίευμα του Reuters κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει προς το έθνος ότι αγνοούσε τις τηλεφωνικές υποκλοπές αρχηγού του κόμματος της αντιπολίτευσης», ενώ το ρεπορτάζ του Associated Press επικαλούμενο τη φράση του πρωθυπουργού περί άγνοιας σημειώνει στον τίτλο του: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός “αγνοεί” τις υποκλοπές διακεκριμένου πολιτικού».

 

«Η παρακολούθηση αρχηγού της αντιπολίτευσης ήταν νόμιμη αλλά λάθος, παραδέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός», τιτλοφορεί δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείο Anadolu.

 

Παράλληλα, η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το ABC News και τον Independent, ωστόσο και τα δύο δημοσιεύματα αποτελούν αναδημοσίευση του Associated Press. Αναδημοσίευση του Associated Press έκανε και το lebanon-express.com.

Κοινώς, ρεζίλι.