Τατιανός Ιωαννίδης: ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

Αύριο, αναμένεται ένα ακόμη διάγγελμα του Πρωθυπουργού( έχω χάσει το μέτρημα!!!), που θα αφορά τις υποκλοπές, που έχουν συντελεστεί στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου και ενός πολιτικού αρχηγού της χώρας. Ο Πρωθυπουργός θα φορέσει το λευκό του πουκάμισο( ενδεχομένως με σηκωμένα τα μανίκια ,όχι λόγω ζέστης, αλλά για να παραπέμπει στην ετοιμότητα ανάληψης δράσης!!!), θα σταυρώσει τα χέρια του, θα κοιτάξει κατάματα την κάμερα ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων και των ειδικών του marketing. Έπειτα, με ύφος Πόντιου Πιλάτου, θα ανακοινώσει άλλο ένα επικίνδυνο φαινόμενο της διακυβέρνησης του, και πιθανόν να αναλάβει και τις πολίτικες ευθύνες( για αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος)!

Κατά ανάλογο τρόπο, έδωσε και άλλες παραστάσεις, στις οποίες ανακοίνωσε ωσάν αθώος κριτής τραγικά λάθη και καταστροφικά προβλήματα, όπως οι περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές( όχι ότι και φέτος στον τομέα αυτόν ,το δήθεν επιτελικό κράτος βρισκόταν σε ετοιμότητα, αλλά λέμε τώρα…), το χάος με τα χιόνια τον χειμώνα, οι ανακολουθίες και η παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άλλα πολλά….Τα περισσότερα από αυτά, διαχειρίστηκαν άνθρωποι με δοτές θέσεις , από τη μυστική(ή και μη) λίστα της κομματικής διαδοχής, οι οποίοι όχι μάλιστα δεν λογοδοτούν για την ανεπάρκεια τους , αλλά φέρονται με αλαζονεία και αυταρχισμό, που παραπέμπουν σε <<άλλες εποχές>>, αυτές που ο Ελληνικός λαός τις έχει προσπεράσει προ πολλού. Αλλά, ξέχασα, αυτοί είναι οι…<<άριστοι>>! Οι δε, αποτυχίες τους, πέρασαν στο ντούκου από τα Μ.Μ.Ε.

Το καλοκαίρι, του 2019, όταν εξελέγη η ΝΔ , το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βάλει την Ε.Υ.Π. , υπό την ευθύνη του Πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ, λοιπόν, παρακολουθεί τον Κουκάκη και Ανδρουλάκη. Όταν το αντιλαμβάνεται, ο Κουκάκης ρώτα επίσημα την ΑΔΑΕ, αν ισχύει. Η Ε.Υ.Π αργεί να απαντήσει, και το Μάρτη 2021 η κυβέρνηση της ΝΔ περνά τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που έδινε τη δυνατότητα στην ΑΔΑΕ, να μην πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε. Όταν αυτά , ένα-ένα αποκαλύπτονται παραιτούνται ο γ.γ. και ο διοικητής της Ε.Υ.Π., με τον Πρωθυπουργό να λέει ότι δεν ήξερε, ότι δεν άκουσε ..και ότι οι παραιτήσεις δεν έχουν σχέση με το predator στο κινητό του Κουκάκη. Εδώ τίθεται και το εύλογο ερώτημα: παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι?

 

Το ποτήρι έχει όμως ξεχειλίσει… και εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν το αντιλαμβάνονται. Η παρακολούθηση αποτελεί μέγα σκάνδαλο, διότι πλήττεται το Κράτος Δικαίου και θίγεται ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Η συγνώμη αρκεί? Η ανάληψη της ευθύνης ή η μετακύλιση της σε τρίτους, δε θα επουλώσουν τις πληγές που δημιουργήθηκαν στο Κράτος Δικαίου. Για κάθε δημοκρατικό πολίτη, η απόδοση των ευθυνών θεωρείται και αναγκαία και ηθική, για να προστατευθεί και η Δημοκρατία και η ελευθερία.

Υ.Γ. Σήμερα, σε αυτό το χαοτικό πλαίσιο εξευτελισμού και καταδίωξης και των πιο θεμελιωδών από τους δημοκρατικούς θεσμούς χρειαζόμαστε υγιείς δημοκρατικές θέσεις,  δράσεις, εντιμότητα και θάρρος.

ΤΑΤΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΑΝ.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΞΑΝΘΗΣ