Υπήκοος του ψευδοκράτους έγινε Έλληνας με συστατική επιστολή από τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Ξεπερνά κάθε φαντασία, το θέμα που έχει ανακύψει με την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην τιμητική πολιτογράφηση τούρκου πολίτη, που είχε λάβει την ψευδο-υπηκοότητα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ως μεγάλος ευεργέτης και υποστηρικτής του ψευδοκράτους στο οποίο δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Υπήκοος του ψευδοκράτους πολιτογραφήθηκε Έλληνας με συστατικές επιστολές από τον μητροπολίτη Σεραφείμ και τον υπουργό Ανάπτυξης, και γνωστό «υπερπατριώτη», Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Σεραφείμ μάλιστα παρείχε και βεβαίωση ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο Γιασάμ Αγιαβέφε (φωτ. επάνω) έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με πηγές του από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει το Έθνος.

Όπως σημειώνει το Έθνος, «συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ κατέχει βεβαίωση του κ. Σεραφείμ ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε δωρεές ύψους 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ προς την Εκκλησία και παράλληλα ο κ. Αγιαβέφε, κατά της ίδιες πηγές, έχει κάνει δωρεές υγειονομικού υλικού σε πέντε – έξι δήμους της Αττικής. Σε ότι αφορά την δωρεά προς την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει ποτέ την ανάκληση της δωρεάς, «αν και όπως καταγράφεται αυτή έγινε για τυπικούς λόγους». Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε επένδυση άνω των 10 εκ σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Μύκονο».

Αναφορικά με το γεγονός ότι διώκεται ποινικά στην Τουρκία, το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι δεν υπάρχει ποινικό κόλλημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό διότι με βούλευμα ο Άρειος Πάγος ζητάει τη μη έκδοση του, καθώς «θεωρείται εχθρός του Ερντογάν». Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν στο «ethnos.gr» αρμόδιες πηγές, ο κ. Αγιαβέφε έχει πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα από την αρμόδια αρχή, έχοντας λάβει, δε, το καθεστώς του πρόσφυγα. «Υπό αυτά τα δεδομένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική του πολιτογράφηση», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά παράγοντες του ΥΠΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του insidestory προκύτει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τον τρόπο που o Αγιαβέφε πήρε την τιμητική πολιτογράφηση αλλά και για το παρελθόν του συγκεκριμένου, ο οποίος φαίνεται να έχει «πολιτογραφηθεί» και «πολίτης» της «ΤΔΒΚ»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει πόσο υποκριτικός ήταν και είναι ο πολιτικός του λόγος στα εθνικά θέματα

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την τιμητική πολιτογράφηση «υπηκόου» του ψευδοκράτους με συστατική επιστολή Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνεται:

«Ξεπερνά κάθε φαντασία, το θέμα που έχει ανακύψει με την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην τιμητική πολιτογράφηση τούρκου πολίτη, που είχε λάβει την ψευδο-υπηκοότητα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ως μεγάλος ευεργέτης και υποστηρικτής του ψευδοκράτους στο οποίο δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά.

Είναι διαφορετικό πράγμα να παίρνει καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που διώκεται σε άλλη χώρα και άλλο να πολιτογραφείται τιμητικά μέσα σε έναν χρόνο, άνθρωπος που έχει την “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους και δηλώνει παντού ότι το στηρίζει ενεργά, με συστατική επιστολή του ανθρώπου που έχει στηρίξει την καριέρα του στο εμπόριο “υπερπατριωτισμού”. Ενός πολιτικού απατεώνα που αντιτίθεται – δήθεν για εθνικούς λόγους- στην πολιτογράφηση χιλιάδων μεταναστών που έχουν ζήσει και εργαστεί όλη τους τη ζωή στην Ελλάδα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει πόσο υποκριτικός ήταν και είναι ο πολιτικός του λόγος στα εθνικά θέματα.

Περιμένουμε να απαντήσει εάν έχει αναλογιστεί τις συνέπειες της πράξης του.

Σημείωση: κροκοδείλιες συγνώμες δεν γίνονται δεκτές»

Άδωνις: Είναι αντικαθεστωτικός

Ο υπ. Ανάπτυξης πάντως, υπερασπίζεται την επιλογή του γράφοντας το πρωί του Σαββάτου στα social media: