Η κατάρρευση της ΔΑΠ

Η κατάρρευση της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια είναι αναμφισβήτητο γεγονός, καθώς επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία όλων των άλλων φοιτητικών παρατάξεων. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και η λίστα Πέτσα το αρνούνται δείχνει μόνο το μέγεθος της αμηχανίας. Απλώς, στη χώρα 108 της λίστας των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, γεγονός είναι ότι προβάλλεται από τη λίστα Πέτσα. Τα υπόλοιπα είναι διαδόσεις.

Αυτό το αποτέλεσμα στις φοιτητικές εκλογές δείχνει το μέγεθος της απαξίωσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην νεότερη γενιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Απαξίωση που δεν έχει να κάνει μόνο με την πολιτική της Κεραμέως κατά του δημόσιου πανεπιστήμιου αλλά και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Οι νέοι άνθρωποι δεν είναι αδιάφοροι απέναντι στην κυβέρνηση. Είναι εχθρικοί.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Bloco, που αγωνίζονται στο πανεπιστήμιο με τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα σε κλίμα που δεν είναι ευνοϊκό, καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις παρατάξεις είναι σκληρός. Ούτε η οργανωτική ικανότητα τους λείπει, ούτε η πολιτική επάρκεια, ούτε ο ενθουσιασμός. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η συνολική εικόνα που έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η νεολαία και οι φοιτητές.

Στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πήρε στις ηλικίες 17-30 ποσοστό διπλάσιο από τη Ν.Δ. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιήσει πολιτικά. Και να απελευθερώσει φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά και πολιτικό λόγο αντίστοιχο ενός κόμματος που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους.

Έρχεται και η κατάρρευση της Ακροδεξιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.