ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ… ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέρασαν οι  μέρες του Πάσχα με κατάνυξη και ταπεινότητα, ως είθισται, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Και πολύ καλά κάνουμε…

Φτάσαμε στο σημείο, όλοι εμείς, με αλληλεγγύη, προσφέροντας βοήθεια είτε ατομικά είτε ενταγμένοι σε συλλογικότητες, να αντικαταστήσουμε τα καθήκοντα του ίδιου του κράτους.

Μα τι κράτος είναι αυτό τελικά;

Είναι ισχυρό και γαλαντόμο, σύμφωνα με την ιδεολογία της εκάστοτε κυβέρνησης ή ανύπαρκτο και δυσκίνητο όταν το ιδεολογικό υπόβαθρο δεν το επιτρέπει;

Κεντροαριστερά και σοσιαλδημοκρατία ή ριζοσπαστική αριστερά και δημοκρατικός σοσιαλισμός είναι τα λάθος διλλήματα…

Κίνηση μελών, Ρενέ, Ομπρέλα, Γέφυρα ή όποια άλλη τάση, δίλημμα, όχι όμως για όλους!

Γιατί να είμαστε  περιχαρακωμένοι σε στενά όρια, βάζοντας συρματοπλέγματα και σφραγίζοντας κάθε είσοδο και έξοδο νέων ιδεών, μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε την ιδιοκτησιακή πατρότητα των χώρων;

Το επίδικο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να προσελκύσει προοδευτικούς και δημοκράτες ψηφοφόρους.

Όλους αυτούς,  που βάλλονται από την ακρίβεια που υπάρχει στο ρεύμα,  στη βενζίνη, στα τρόφιμα, που στερούνται  περίθαλψης από ένα απαξιωμένο σύστημα υγείας, που αντιλαμβάνονται την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της ποιοτικής μόρφωσης των παιδιών τους με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας…

που…

που…

που…

Ο κόσμος μας έχει αλλάξει, κράτη καταρρέουν, άνθρωποι αναγκάζονται  να απομακρυνθούν από τα σπίτια και την πατρίδα τους, λαοί αφανίζονται…

Ποια είναι η αντίδραση και ποια η άμυνά μας σε αυτή την λαίλαπα που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας;

Μένουμε απαθείς στους 28.000 νεκρούς της πανδημίας, αδιάφοροι στους νέους που σκοτώνονται στην άσφαλτο, σκεπτόμενοι ότι έτρεχαν πολύ και όχι ότι δεν υπάρχει ασφαλές οδικό δίκτυο και το χειρότερο επιτρέπουμε να συνεχίζεται αυτό.

Η ιδεολογία που μας μένει, πλέον, να επιλέξουμε πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

Να επιλέξουμε πολιτική πλευρά με γνώμονα, το συμφέρον του απλού εργαζόμενου. Με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.

Να οικοδομήσουμε ένα κράτος δικαίου, που να επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να διαβιούν με αξιοπρέπεια, ένα κράτος με οργάνωση και διορατικότητα, να προλαμβάνει και όχι να σέρνεται πίσω  από τις εξελίξεις.

Η αριστερή ιδεολογία έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μόνος δρόμος για την αξιοπρεπή, βιώσιμη πορεία κάθε πολίτη.

Κάθε άλλο σύστημα έχει αποτύχει, διότι δεν έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Όμως στην Ελλάδα η χρήση του όρου αριστερά, έχει παρεξηγηθεί, γι΄ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, η επικοινωνία των αρχών και των πιστεύω της αριστεράς στο ευρύ κοινό, ως ο μόνος δρόμος προς την ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών.

Πρέπει να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος, στηριζόμενες σε ιδεολογικές  καταβολές, το μέλλον μάς το ζητάει επισταμένως.

Επιτέλους και στην ελληνική πολιτική σκηνή να επικρατήσουν όροι και επιτυχημένες πρακτικές, επιλέγοντας άτομα για την «Εθνική Ελλάδας» της πολιτικής, ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας, πέρα από ιδεολογικές προκαταλήψεις, με μόνο στόχο το καλό του πολίτη.

Αυτή η «Εθνική Ελλάδας», πρέπει να αποτελείται από άξιους ανθρώπους, ανθρώπους που θα πάνε το κόμμα μας λίγο πιο ψηλά, λίγο πιο πάνω….

Αυτή η «Εθνική Ελλάδας», πρέπει να αποτελείται από άτομα που πιστεύουν στην ενότητα του κόμματος για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Αυτή η «Εθνική Ελλάδας», πρέπει να αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, για πραγματική στήριξη των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και Παιδείας και κοινωνικό κράτος.

Για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους.

Για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή

Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Ξάνθης