Ακρίβεια / Ξεκίνησαν να κόβουν το ρεύμα σε 26.500 νοικοκυριά λόγω χρεών

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση με τις αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με τους λογαριασμούς που φτάνουν στα νοικοκυριά να προκαλούν ιλίγγους, και την κυβέρνηση να παραμένει θεατής

Αποτέλεσμα των υπέρογκων ποσών που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές είναι οι λογαριασμοί να μένουν απλήρωτοι και στη συνέχεια οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας να ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στα σπίτια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μιλώντας στην ΕΡΤ «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές(σ.σ. διακοπής παροχής ρεύματος), έχουμε εκτελέσει 6.000 με 6.500 και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες».

Ο ίδιος σημείωσε δε ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους». Παράλληλα προειδοποίησε ότι αρκετοί που έχουν φύγει για τις διακοπές του Πάσχα ενδέχεται να επιστρέψουν σπίτι και να τους έχουν κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι είχαν προειδοποιήσει για τις μεγάλες αυξήσεις που έρχονταν ωστόσο η κυβέρνηση έλεγε για αυξήσεις 1 με 2 ευρώ. «Οι λογαριασμοί το ρεύματος είναι μεγαλύτεροι από μισθούς και από συντάξεις» πρόσθεσε ο ίδιος.