Δελτίο Τύπου: Δίκη Φώτη Γριβάκη-ΕΛΒΙΖ

Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την έκβαση της δίκης, σε σχέση με το εργατικό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του Φώτη Γριβάκη. Η εταιρεία ΕΛΒΙΖ που κατηγορούνταν ως υπαίτια για μη τήρηση των εργασιακών συνθηκών ασφαλείας αθωώθηκε. Η εταιρεία αθώα, ένοχος ο νεκρός!

Η δίκη ολοκληρώθηκε έπειτα από 4μιση χρόνια, με απίστευτη ταλαιπωρία και εξουθένωση, οικονομική και ψυχική, της οικογένειας του νεκρού. Με μια διαδικασία που περιελάμβανε  συνεδριάσεις οι οποίες ως επί το πλείστον πραγματοποιούνταν Σάββατο, προκειμένου να διευκολύνεται!!! ο δικηγόρος της εταιρείας, κος Κούγιας.

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε το ότι δεν ήταν επιτρεπτή η είσοδος και η παρακολούθηση της διαδικασίας σε πολίτες και πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, και ίσως να μην είναι τυχαίο, το γεγονός ότι στον νομό μας δεν έχει καταγραφεί έως σήμερα, καταδικαστική απόφαση που αφορά εργατικό ατύχημα. Αυτό ελλοχεύει τον κίνδυνο να λειτουργεί διαβρωτικά προς την εμπιστοσύνη των πολιτών στους Θεσμούς, τους πυλώνες ενός κράτους Δικαίου, όσο και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Από την πρώτη στιγμή, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά κυρίως ως εργαζόμενοι, σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Φώτη Γριβάκη, καθώς στη συνείδησή μας η μνήμη του, έχει ήδη δικαιωθεί μέσα απ’ τον αγώνα που έδωσαν και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να δίνουν. Έδωσαν μια σκληρή και αποδεδειγμένα άνιση μάχη και στάθηκαν με θάρρος απέναντι στις απαιτήσεις, υλικές και ψυχικές, αυτού του εγχειρήματος. Το εργατικό κίνημα και η ταξική πάλη τους οφείλει πολλά.

Είθε ο άδικος χαμός του Φ. Γριβάκη, και τόσων ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να βγάλουν το ψωμί τους, να είναι οι τελευταίοι.

Γραφείο Τύπου