Ακρίβεια με υπογραφή Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα (βίντεο)

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για εξωγενή παράγοντα που έχει σχέση με την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «οι φορείς του κράτους πρέπει να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους – δεν έχω δει ακόμη αποτελέσματα από τους ελέγχους»

Για μια τρίδυμη οικονομική κρίση μίλησε στον αέρα της εκπομπής +News o πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Σχετικά με την ενεργειακή κρίση ανέφερε πως υπάρχει αισχροκέρδεια εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς –όπως τόνισε– «υπάρχει μια τεχνητή απόκρυψη εμπορευμάτων καθώς κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν εις βάρος του συνόλου του ελληνικού λαού».

Εξήγησε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί ότι βιώνουμε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία τόσο νωρίς σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Τόνισε πως η έλλειψη ειδών στην αγορά είναι τεχνητή, ειδικά στο ηλιέλαιο και το μαλακό σιτάρι.

Ακόμη διέλυσε το κυβερνητικό αφήγημα συσχέτισης του φαινομένου της ακρίβειας με τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για εξωγενή παράγοντα που έχει σχέση με την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «οι φορείς του κράτους πρέπει να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους – δεν έχω δει ακόμη αποτελέσματα από τους ελέγχους».