Η Ν.Δ άλλαξε τρεις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά όχι την αποτυχημένη πολιτική της- Δεν έχει ωριμότητα για ένταξη το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης

Σ. Αραχωβίτης: Η Ν.Δ άλλαξε τρεις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά όχι την αποτυχημένη πολιτική της- Δεν έχει ωριμότητα για ένταξη το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης .
Κοροϊδία τα μέτρα για τους αγρότες – Δεν πήραν ακόμη ΦΕΚ!
πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

‘Η κυβέρνηση της Ν.Δ άλλαξε τρεις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά αρνείται να αλλάξει την αποτυχημένη πολιτική της’, υποστήριξε – μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου- ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και πρώην υπουργός κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος από νωρίς σήμερα το πρωί περιοδεύει στην Π.Ε. Ξάνθης και συναντάται με αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς του αλιευτικού συνεταιρισμού στο Πόρτο Λάγος:’ το κόμμα βρίσκεται εν κινήσει. Οι περιοδείες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς και συνεχούς επαφής μας με την κοινωνία, ώστε να συνδιαμορφώνουμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ’, υπογράμμισε.

Ο κ. Αραχωβίτης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι έχει αποτύχει στη διαχείριση του συνόλου των κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει :’ σε ότι αφορά την πανδημία , η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Είμαστε η χώρα με τους λιγότερους υγειονομικούς σε καιρό πανδημίας. Αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ επέλεξε να κλείσει τρύπες με επικουρικούς υγειονομικούς. Θέλει δηλαδή γιατρούς μιας χρήσης. Να έρθουν να βάλουν πλάτη όσο διαρκεί η πανδημία και μετά στην αναμονή. Η κρίση της ακρίβειας δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά από το καλοκαίρι. Οι επιδοτήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις εδώ που έφτασαν τα πράγματα, φαντάζουν ένα… αστείο. Θυμίζω τις πυρκαγιές το καλοκαίρι που έσβηναν… μόνες φτάνοντας στη θάλασσα, όπως και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και του επιτελικού κράτους με την κακοκαιρία ‘Ελπίδα’, όπως και με αυτήν που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη έκλεισαν δρόμοι στην Αθήνα…’

Και όλα τα παραπάνω, υποστήριξε , ενώ βρήκε γεμάτα ταμεία και δεν είχε να αντιμετωπίσει το ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων αλλά ένα καθεστώς χαλάρωσης του συμφώνου σταθερότητας:’ το μόνο που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ είναι οι απευθείας αναθέσεις των 17εκ και η διάλυση οικονομίας και κοινωνίας’, πρόσθεσε.

Ακούστε τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Κοροϊδία τα μέτρα για τους αγρότες – Δεν πήραν ακόμη ΦΕΚ!

Χαρακτήρισε ‘κοροϊδία’ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων, τα οποία, είπε, ακόμη δεν εφαρμόστηκαν αφού δεν δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ! Αντέτεινε τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για άμεση στήριξη του κλάδου και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παρενεργειών που προκαλεί το συνεχόμενο κύμα ανατιμήσεων, τινάζοντας στον αέρα  το κόστος παραγωγής.

Δεν έχει ωριμότητα το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης που ανακοινώθηκε στο ‘ΥΔΩΡ 2.0’

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Αραχωβίτη για την εξέλιξη του μεγάλου αρδευτικού έργου που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ενέταξε, με υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ και προϋπολογισμό περί τα 203 εκ ευρώ, στο πρόγραμμα ‘ΥΔΩΡ 2.0’ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με σειρά αρδευτικών σε όλη τη χώρα.

Υποστήριξε ότι :’το έργο ανακοινώθηκε μεν , δεν έχει την κατάλληλη ωριμότητα δε, το σύνολο των απαιτούμενων μελετών δηλαδή, προκειμένου να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης , ούτε και δέσμευση πίστωσης!’.

Όπως γνωστοποίησε για το σύνολο των έργων του ‘ΥΔΩΡ’ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης , ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και για την εκτίναξη του κόστους των έργων -αντιπαραβαλλόμενα με τα 31 έργα που εντάχθηκαν στο ΠΑΑ τον Ιούλιο του 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με συνολικό κόστος 448 εκ. ευρώ-  αλλά και για την ωριμότητα του καθενός ξεχωριστά .

Όπως σημείωσε υπήρχαν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις  στο περιεχόμενο των απαντήσεων που έδωσαν, όχι οι υπουργοί στους οποίους απευθυνθήκαν οι βουλευτές,  αλλά Γ.Γ  των υπουργείων. Δεδομένων των  αντικρουόμενων  και αλληλοαναιρούμενων απαντήσεων  των υπουργείων- μόνο δύο από τα έργα που ανακοινώθηκαν φαίνεται από τις απαντήσεις να  είναι ώριμα προς ένταξη- ο κ. Αραχωβίτης κατέθεσε εκ νέου επερώτηση στη Βουλή ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις.