ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τον πόλεμο για να κρύψει τις ευθύνες του για την ακρίβεια

«Η ακρίβεια που έχουν βιώσει μέχρι σήμερα οι πολίτες φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Αδίστακτη και τυχοδιωκτική» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενεργειακή κρίση που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα κατηγορεί τον πρωθυπουργό προσωπικά και την κυβέρνησή του ότι έχει φτάσει στο σημείο «να εκμεταλλεύεται τη δυστυχία ενός πολέμου για να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της δικής της ανευθυνότητας».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για μια ακόμη φορά προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ενεργειακή ακρίβεια πίσω από τον πόλεμο.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος, όμως, έχουν φτάσει στους πολίτες ήδη πριν την παράνομη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Έχουν φτάσει από τότε που ο ανεκδιήγητος κ. Σκρέκας περιέπαιζε τα νοικοκυριά συμβουλεύοντάς τα να κλείνουν τον διακόπτη του σπιτιού για χαμηλότερους λογαριασμούς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επιλογή της βίαιης και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίησης βάθυνε την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από το φυσικό αέριο.

Όμως ακόμα και τώρα, υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανακούφισης των πολιτών και επιχειρήσεων, όπως η μείωση του ΕΦΚ και η αύξηση του βασικού μισθού.

Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, η κυβέρνηση είναι αδιάφορη, αδίστακτη και τυχοδιωκτική. Έχει φτάσει στο σημείο να εκμεταλλεύεται τη δυστυχία ενός πολέμου για να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της δικής της ανευθυνότητας. Η ακρίβεια που έχουν βιώσει μέχρι σήμερα οι πολίτες φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.