ΕΦΚΑ : ΝΔ και Μπογδάνος ψήφισαν την άλωση από τα golden boys

Χέρι χέρι με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο – παρά τα πρόσφατα «καυγαδάκια» – πορεύεται η Νέα Δημοκρατία καθώς παρέα πέρασαν το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ και τον παραδίδει στα γαλάζια golden boys

Το νομοσχέδιο είχε 157 «ναι», 141 «όχι» και 1 «παρών». Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25. Από τη ΝΔ απουσίαζε για λόγους υγείας η Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ παρών είπε η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ο Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε αμετανόητος, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι η επέλαση των golden boys με τους υπέρογκους μισθούς γίνεται για να σωθούν «οι ανυπεράσπιστοι Έλληνες».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στη ΝΔ ανέφερε: «Θέλετε κράτος τσιφλίκι, λιγότερο για τον πολίτη αλλά περισσότερο για τα ρουσφέτια σας. Έχετε ξεθεώσει τα νοικοκυριά με λογαριασμούς ρεύματος και αυτοθαυμάζεστε για την κερδοφορία. Αρνείστε 800 ευρώ κατώτατο μισθό αλλά δίνετε 8.000 στα γαλάζια golden boys στον ΕΦΚΑ ο οποίος γίνεται λάφυρο στα χέρια της κομματικής κάστας της ΝΔ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο διαβατήρια για το μεγάλο φαγοπότι.