Αθηνά Λινού / Μόνο με μοριακό τεστ να ανοίξουν τα σχολεία

ΗΑθηνά Λινού ήταν κατηγορηματική ως προς τον τρόπο που μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στο Kontra επεσήμανε ότι η «έκρηξη» των κρουσμάτων της Όμικρον θα είναι τόσο μεγάλη που στην πορεία και εάν δηλαδή επιλεγεί η εξέταση με self test, αναγκαστικά τα σχολεία θα κλείσουν καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Το γεγονός αυτό υπογράμμισε, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διάδοση στην περίπτωση που επιλεγεί η συγχώνευση τμημάτων εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικών προκειμένου να μην κλείσουν τα σχολεία.

Η Αθηνά Λινού, έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου εκεί τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας του ότι έχουν νοσήσει πολλοί εκπαιδευτικοί. Αναφερόμενη στη διασπορά της Όμικρον, επεσήμανε ότι τα κρούσματα είναι και θα είναι πάρα πολλά με τη θετικότητα χθες Δευτέρα να είναι στο 25%.

Για μια ακόμα φορά ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες παντού ακόμα και μέσα στο σπίτι ενώ επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται δυο ημέρες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων.