Ξεκίνησε το ξήλωμα των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών: Σε εφαρμογή ο νόμος Χατζιδάκη

Η ΝΔ σχεδιάζει να καταργήσει όλους τους Φορείς περιβάλλοντος στις περιοχές Natura 2000, επισημαίνει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, συνεχίζοντας τους υψηλούς τόνους της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην πρόσφατη κατάργηση επτά (7) Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αλλά και στο ενεργειακό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Χρόνος FM» και στο δημοσιογράφο, Δ. Μπαρκιτζάκη.

Επισήμανε ότι η κατάργηση των Φορέων σε Πάρνηθα, Σχινιά-Μαραθώνα, Δέλτα Έβρου, Σαμοθράκη, Δαδιά, Όλυμπο, Βόρεια Πίνδο και Τζουμέρκα είναι η πρώτη πράξη της κατάργησης και των τριάντα έξι (36) Φορέων Προστατευόμενων Περιοχών που έχει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΝΔ, λίγο πριν το τέλος του 2021, προχωρά πλέον σε εφαρμογή του αντιπεριβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4685/2020), καταργώντας τους Φορείς Διαχείρισης και μεταφέροντας τη διοίκηση και τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με έδρα την Αθήνα. Ταυτόχρονα, η κατάργηση των Φορέων αφήνει σε ομηρία τους τριακόσιους πενήντα (350) εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στους Φορείς για 10 και περισσότερα χρόνια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2018 είχε εξασφαλίσει, για πρώτη φορά, την πληρωμή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και ετοιμάσει τους διαγωνισμούς προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, όπου οι εργαζόμενοι αυτοί θα είχαν, λόγω εμπειρίας και προϋπηρεσίας αυξημένη μοριοδότηση.